İŞKUR KPSS şartsız memur ve personel alımına devam ediyor. 2021 yılı İŞKUR personel alımı listesi

TAKİP ET

Kamu personeli olarak çalışmak isteyen bireyler İŞKUR ilanlarını yakından takip etmekte. Başvuruların hangi alanlarda alınacağı ve gerekli olan şartlar kurum aracılığı ile ilan edilmekte. Peki İŞKUR hangi alanlardan alım yapmakta? 2021 yılı İŞKUR personel alımı listesi nedir? Detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

İŞKUR alımları birçok vatandaş tarafından yakından takip edilmekte. İş aramakta olanlar ve kamuda çalışmak isteyenler tarafından ise gelecek ilanların şartları oldukça merak edilmekte. İŞKUR iş ilanlarında olan alanlar içerisinde maaşlar 4bin TL olarak başlamakta ve yukarı doğru çıkmaktadır. 2021 yılı KPSS şartı olmadan memur ve personel alımı listesinde neler var?

İŞKUR bünyesinde yapılacak olan alımın tarihi nedir?

Kurumlara ve meslek alanlarına göre yapılacak alımların şartları da ilgili alana göre farklılık göstermektedir. Yaş şartı, ikamet, öğrenim durumları ve sertifika gibi alanlarda farklılık gösterdiğini bilmekteyiz.

Kamu kurumları içinde açılmış olan ilanlar mevcut ve kurumlara göre minimum 60 KPSS şartı arayan kurumlar var ancak yine de bu söz konusu olan ilan kurumuna göre değişiklik göstermektedir.

İş ilanlarına başvuru yapılmasından evvel İŞKUR üzerinden kayıt yapılması gerekmektedir. Kayıt yapılmasının ardından ise iş ilanlarına başvuru gerçekleştirilmektedir. İstediğiniz iş ilanına ulaşmak için “istihdam” ekranından sorgulama yapabilirsiniz. Bunun için ise şu adımları izlemeniz yeterli olacaktır;

Aradığınız pozisyon, meslek, nitelik, beceri ve firma bilgisini girin

Çalışma yeri bilginizi girin.

Meslek, öğrenim durumu bilgilerinizi girin.

İşyeri seçin.

Engelli veya vardiya gibi özel durum varsa seçimlerinizi yapın.

İşyeri unvanını girin.

Son olarak en altta sağda bulunan 'Ara' seçeneğine tıklayın.

 

Bu adımlardan sonra istediğiniz ilgili alandaki iş ilanlarına erişme imkanına kavuşursunuz. Sonrasında ise başvurunuzu yapabilirsiniz.

Güncel İŞKUR ilanları için tıklayın

 

İŞKUR Profil oluşturmak için tıklayın

 

2021 yılı İŞKUR personel alımları için başvurular

İŞKUR’a kayıt yapma işleminizi internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için “iskur.gov.tr” adresine erişim sağlayarak “internet şubesi” ekranı üzerinden güncel bir şekilde kayıt yapabilirsiniz.

Burada dikkat edilecek husus ise imkanlardan etkin biçimde yararlanabilmeniz için bilgilerinizi doğru bir şekilde girmiş olmanızdır. Bunu yaptığınız taktirde size uygun ilanlara başvurmanız ve bu ilanlara erişmenizde kolaylaşacaktır.

İnternet üzerinden tüm Türkiye’nin iş ilanlarına erişmek için kullanmış olduğu İŞKUR’a kayıt yaptırmak için takip etmeniz gereken adımlar ise şöyledir;

İlk olarak İŞKUR resmi sitesine (iskur.gov.tr) giriş yapınız.

İŞKUR resmi sitesinde üst menüde bulunan "İnternet Şubesi" butonuna tıklayınız.

Açılan "esube.iskur.gov.tr" adresli İŞKUR İnternet Şubesi'nde kayıt işlemlerinizi yapınız.

Sayfada yer alan "İş Arayan" ve "İşveren" seçeneklerinden size uygun olanını seçebilirsiniz.  

İŞKUR sitesi üzerinden profil nasıl oluşturulur?

İŞKUR’a kayıt yaparak bu sistem üzerinden sizin için uygun olan iş ilanlarına ulaşma imkanına sahip olursunuz. Profil oluşturma işlemini internet sitesi üzerinden yapabileceğiniz gibi aynı zamanda merkezlerden de yapabilirsiniz.

İnternet üzerinden İŞKUR profili oluşturmak için;

İŞKUR resmi internet sitesi olan iskur.gov.tr adresine giriş yapınız

Siteye giriş yaptıktan sonra sayfanın sol tarafında bulunan internet şubesi alanına tıklanması gerekir.

Bu alan üzerinden İşkur E-Devlet şubesine tıklanması gerekli. Bu alan üzerinden kayıt sayfası açılır

Bu sayfa üzerinden sayfanın sol tarafında bulunan İş Arayan bölümüne tıklamanız ve oradan da Üye Ol bölümüne tıklamanız gerekir.

İş arayan için üyelik bilgilerini girdikten sonra sayfada yer alan üyelik sözleşmesini okumanız ve kabul etmeniz gerekir.

Daha sonra kimlik bilgileri doğru ve eksiksiz şekilde girmelisiniz ve bu bilgilerin doğruluğundan emin olunuz.

İşveren İŞKUR profilini nasıl oluşturabilir?

İşveren profilinin oluşturulmasında talep edilen çalışan özelliklerini doğru ve eksiksiz belirtilmesi oldukça önemlidir.

İşveren kişilerinin veya kurumların internet üzerinden profil açmaları için bahsedeceğimiz adımları takip etmesi yeterli olacaktır;

İşveren tarafından esube.iskur.gov.tr adresine giriş yapılır.

Bu alan üzerinden sayfanın üst sağ köşesinde bulunan üye olma sekmesine tıklanır.

Bu alan üzerinden İşkur kayıt sayfanın genel koşullarının okunması ve kabul edilmesi gerekir.

Genel koşulların onaylanması ile talep edilen Sosyal Güvenlik Kurumu numarası, vergi numara bilgileri, faaliyet alanları, yasal bilgiler, şirket kuruluş tarihi, adres ve iletişim bilgilerinin eksiksiz ve doğru bir şekilde girilmesi gerekir.

İstenilen bu bilgilerin girilmesiyle işverenin İşkur profili tamamlanmış olacaktır.

işkur iş ilanları 2021 kamu alımları personel alımı başvuru