İslam Memiş'ten yeni uygulama! Devlet verisi olmadan sikke altın…

TAKİP ET

İslam Memiş piyasa ile ilgili yeni bir bilgiyi vatandaşla paylaştı! Darphane yalnızca madeni para değil sikke altın da basıyor. Bu durum özellikle vatandaş açısından çok önemli bir konu.  İşe detaylar…

İslam Memiş’ten darphane hakkında yeni bilgi geldi. Yalnızca madeni para değil sikke altın da basıyor! Durumun ne anlama geldiğini anlayamayan vatandaşlar için Memiş durumu aktardı:

“Sikke altın da basıyor”

İslam Memiş konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet arlını, çeyrek ve Reşat altın… Yakın tarihte farklı sikke altınları da bünyesine katarak yoluna devam edecek. Bunun ne olduğunu bilmeyen ya da anlamayanlar var. Bu bildiğiniz sertifika. Bu sertifikalardan piyasaya 500 milyon adet sürülmüş durumda.”

Vergisi yok

Bu altınlar kar olduğunu vurgulayan Piyasa uzmanı İslam Memiş; “24 ayar altını alıp biriktirmiş oluyorsunuz, kuyumcularda bulunan paket gram altından bahsediyorum. Bunlar sizin karınız oluyor. Altın yükseldikçe kar üzerinde devletin bir vergilendirmesi yok. Fiziki olarak gidip teslim alınmayan bir durum, bu sefer ayağınıza hizmeti getirtiyorsunuz.” ifadelerine yer verdi.