İslam Memiş uyardı! Sabah uyandığınızda paranızın buhar olduğunu görebilirsiniz!

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde FX işlemi yapılmasını BDDK yasakladı. İslam Memiş, altın ve para piyasaları uzmanı olarak çarpıcı gerçekten bahsetti. Kritik uyarıda bulundu! Paranızın sabah uyandığınızda hesabınızdan buhar olduğunu görmek istemiyorsanız…

Reklam
Reklam

Yatırımcılara yaptığı değerlendirmelerle yön veren altın ve para piyasaları uzmanı olan İslam Memiş en çok da kısa vadeli al sat yapan kişilerin büyük bir tehlikeyle karşılaşabileceğini açıkladı. İslam Memiş’in açıklamaları şu şekilde:
“Önümüzdeki günlere baktığımız zaman bazı risklerle karşı karşıya kalabiliriz. BDDK bir karar verdi ve bu kararla beraber tüm bankaların FX piyasalarında bulunan sanal ortam durumunu etkiledi. Şimdi FX piyasalarındaki emtia ve döviz işlemleri sanal ortamda kapandı.”
Bütün bankaların FX işlemlerini yasaklayan BDDK, FX uygulamasındaki günlük al sat yapılması yerine bundan sonra mevduat hesaplarından yapılmasını istiyor. Bu artık direkt banka üzerinden yapılabilecek.
İslam Memiş sebebini son bir aydır döviz kurlarındaki makas aralığıyla ilgili yaptığı makas uyarına işaret ederek açıklıyor. Tüm bankalar anlaştı, hepsi 0,50 TL makas aralığı yaptılar. Yani günlük al sat yapmıyor ve manipülatif atakları engellemek için al sat yaptırmıyorlar, şeklinde açıklıyor. Bu nedenle de bir süredir makas aralıklarının açık olduğunu belirtiyor.

Gram altın
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altını örnek veriyor. Gram altın TL cinsinden 10 TL ya da 15 TL makas aralığına sahip. İşte bu durumda yatırımcıların gün içinde işlem yapamayacağını belirtiyor. Günlük olarak al sat yapan kişiler bu durumda para kazanamaz, işte bunun sebebi de makas aralığının geniş olmasıdır diyor. Bu durumdaysa insanların uzun vadeli yatırımcı olacağından söz ediyor.
Makas aralığından para kazanamayanlar
Makas aralığından dolayı para kazanamadığını söyleyen kişilerin yapması gereken şeyin belli olduğunu söylüyor İslam Memiş. Ama bunu lisansı olmayan, kaldıraç uygulayan firmalar üzerinden yapmaya gerek olmadığını da belirtiyor.
Paranız buhar olabilir
İşte, bu noktada paranızın buhar olması gibi bir durum söz konusu olabiliyor. Lisansı olmayan şirketlerden yapılması halinde hesabınızdaki paranın buhar olduğunu görmeniz mümkün.
Lisansı olan ya da olmayan şirketleri nasıl ayırt edeceğinizinse çok basit olduğunu belirtiyor. BDDK’nin sayfasında bunun bir listesi bulunuyor. Eğer bu işlemleri gerçekleştirmek isteyen bir yatırımcıysanız BDDK’nin sayfasında ismi yer alanlarla yapabilirsiniz.