İslam Memiş yeniden freni patlayan dolar ve altın için Eylül ayını işaret etti

TAKİP ET

BDDK kararı ile geçtiğimiz hafta düşüşe geçen dolar ve altın dün yeniden tırmanmaya başladı. Gram altın 7 Temmuz Sabah saatlerinde 970 lira sınırına da yarın erken dolar kuru ise 17'nin üstünde seyrediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ise dolar ve altın için Eylül ayını işaret ediyor.

Reklam
Reklam

BDDK'nın döviz kararı sonrasında Dolar kuru 17 liranın altına gerilemişti. Altın fiyatları ise uzun süre sonra 1000 TL altından işlem görmeye başlamıştı. Ancak 2 günden bu yana dolar ve altında artış devam ediyor. Gram altın bu sabah saatlerinde güne 968 lira seviyelerinde başlarken Dolar kuru ise 17.25 liradan işlem görüyor. Vatandaşlar ise uzmanların altın yorumları ne olacak sorusuna yanıt arıyor. Yükselişe geçen dolar ve altın için ilk yorum altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten geldi. İslam Memiş yayınladığı videoda Eylül ayını işaret etti.

Soygun Var açıklaması

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın ve dolar kuru ile ilgili yaptığı yorumlarla dikkatleri üzerine toplamayı devam ediyor. Altın ve doların yeniden yükselişe geçtiği Bugünlerde yorumları merak edilen İslam Memiş, sosyal medya hesabından Eylül ayına işaret etti. İslam Memiş açıklamasında, "Bugün diyorum ki soygun var al" diyerek akılları karıştırdı.

Panik yapmayın, malınızı kaptırmayın

Ons Altın fiyatlarının Piyasalar kapandıktan sonra gerilediğini belirten İslam Memiş bunun yurtdışı piyasalardan kaynaklandığını söyledi. Yurtiçi piyasalarda ise banka makas aralıklarının göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten Memiş, Vatandaşların panik yapmamasını istedi. Dünyada altın ve gümüşün hiçbir yerde ucuz olmadığını belirten Memiş, Eylül ve Ekim aylarında Büyük Tufan olacağını şu anda bunun hazırlığını yapıldığını iddia etti. Yaşanan süreci soygun olarak değerlendiren İslam Memiş, Mart ayında savaş manipülasyonu olduğunu kendisinin de o zaman almayın uyarısında bulunduğunu hatırlattı.