İslami değerlere hakaret dolu listeleri bulunan Spotify için harekete geçildi

TAKİP ET

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Spotify'da dini değerlere ve devlet büyüklerinden yönelik hakaret içerikli müzik listeleri oluşturanlar ile ilgili harekete geçti.

Reklam
Reklam

Dünyanın en çok kullanılan müzik platformlarından olan İsveç merkezli Spotify'da yer alan İslami değerlere ve devlet büyüklerine hakaret içerikli listeler vatandaşlar tarafından CİMER'E şikayet edildi. Çok sayıda ihbar gelmesi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Spotify için harekete geçti.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

İslam dinine yönelik saldırılar ve devlet büyüklerine hakaret içeren çok sayıda listeye karşı Spotify tarafından herhangi bir kısıtlama getirilmezken vatandaşların ihbarı üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Konu ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı öğrenilirken spotify'da hakaret içerikli müzik listelerinin tek tek tespit edildiği bildirildi. Yapılan incelemelerde Spotify kullanıcılarının Hazırladıkları listelere verdikleri isimlerle hem devlet büyüklerine hakaret ettikleri hem de dini değerleri aşağılama aldıkları tespit edildi.

LİSTE İSİMLERİ AKILLARA DURGUNLUK VERDİ

Spotify'da kullanıcılarının hazırladıkları listelerde skandal isimler bulunuyor. Onlardan bazıları ise şöyle; "Allah'ın rakı içerken dinledikleri", "Hz. Muhammed'in devesiyle yanlarken dinledikleri", "Allah'ın Hz. Adem'i cennetten kovarken dinlediği şarkılar". Ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı incelemeler sonucunda yayınlanan tüm içeriklerim Spotify onayı ile yayınlandığını da tespit etti.