İsmail Ağa Cemaati Mahmut Efendi öldü mü? Mahmut Ustaosmanoğlu neden öldü?

TAKİP ET

İsmail Ağa Cemaati Mahmut Efendi öldü mü, neden öldü? İsmailağa cemaati son dakika açıklaması yaparak Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefat ettiğini duyurdu. Peki, Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, kaç yaşında? Mahmut Ustaosmanoğlu neden öldü?

Reklam
Reklam

İsmail Ağa Cemaati Mahmut Efendi hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde yaşlılık sebebiyle gelişen hastalıklardan dolayı hastaneye kaldırılan Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında vefat etti.
 

Torunu vefat haberini verdi

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dedesinin vefat haberini duyurdu. Mahmut Ustaosmanoğlu, "Mahmud efendi hazretleri dedem hazreti Allah’a vasıl oldular" dedi.
 

İsmail Ağa Cemaati’nden paylaşım

Ayrıca İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının sosyal medya hesabından da bir vefat açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, “Sevgili şeyhimiz Mahmut Efendi Hazretlerimiz Hakk’a yürümüş ahirete irtihal etmiştir. Cümle ümmet-i Muhammed’in başı sağ olsun.” Denildi.

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir?

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının lideri Mahmut Efendi, Trabzon’un Of ilçesinde 1929 tarihinde dünyaya geldi. Ustaosmanoğlu, gençlik yıllarında civar köylerde hocalık yaptı. İcazetini henüz 16 yaşındayken alan Mahmut Efendi, ardından Tavşanlı köyünde dini dersler vermeye başladı. Daha askerlik çağına bile gelmeden de talebelerine icazet vermeye başladı.

Sivas ili Divriği ilçesine 1951 yılında vaiz olarak atanan Mahmut Ustaosmanoğlu, özellikle dini sohbetleri ile dikkat çekerken şeyhi Ahıskalı Ali Haydar Efendi ile 1952 yılının sonlarında tanıştı. Ahıskalı Ali Haydar Efendi, askerliğini tamamladıktan sonra onu 1954'te İsmailağa Camii imamı olarak atadı. 1995 yılına kadar 1954'te İsmailağa'da görev yapan Mahmut Efendi, o yıl 65 yaşını doldurduğu için emekli oldu.

Mahmut Efendi, 2010 yılında düzenlenen "Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu"nda İslam’a Üstün Hizmet” ödülüne de layık görüldü. Çok sayıda esere de imza atan Mahmut Hoca Efendi’nin eserleri şöyle; Ruhul Furkan Tefsiri
Sohbetler
Risale-i Kudsiyye
Umre Sohbetleri
Fatiha Tefsiri
Âyete'l Kürsî ve Amene'r-Rasûlü Tefsiri
Kur'an-ı Kerim'in Faziletleri ve Okuma Âdabı
Efendi Babam Buyurdu ki
Kurânı Mübîn ve Kelime Mânalı Meâli Âlîsi
Kuranı Mecid ve Tefsirli Meali Alisi
Efendi Hazretlerimizin Hatm-i Hâce Sohbetleri
İrşadül Müridin
Mahmud Efendi Hazretlerinden Duâlar
Asrın Müceddidi Mahmud Efendi Hazretleri ile Huzur İkliminde İrşad Umresi 2011
Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu Ödül Töreni
Tembihat
Mektubatı Mahmudiyye