İsmail Balaban kimdir, nereli? İsmail Balaban'ın kaç şampiyonluğu var?

TAKİP ET

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin öne çıkan isimlerinden biri olan İsmail Balaban, Fatih Atlı'yı yenerek adını yarı finale yazdırmayı başardı. Survivor 2021'e katılan ve şampiyon olan Balaban'ın özel hayatı mercek altına alındı. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde yarı finale yükselen Balaban'ın yaşı, memleketi ve hakkındaki pek çok detay büyük bir merakla araştırılıyor.

Reklam
Reklam

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin öne çıkan isimlerinden biri olan İsmail Balaban, Fatih Atlı’yı yenerek adını yarı finale yazdırmayı başardı. Survivor 2021’e katılan ve şampiyon olan Balaban’ın özel hayatı mercek altına alındı. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yarı finale yükselen Balaban’ın yaşı, memleketi ve hakkındaki pek çok detay büyük bir merakla araştırılıyor. Başpehlivan unvanına sahip olan güreşçi İsmail Balaban, Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile bir kez daha gündeme geldi. Edirne’de düzenlenen 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde rakibi Fatih Atlı’yı mağlup eden İsmail Balaban yarı finale yükseldi. Peki, İsmail Balaban kimdir? İsmail Balaban kaç yaşında, nereli? İsmail Balaban’ın kaç şampiyonluğu var? İşte tüm merak edilenler…

İsmail Balaban Yarı Finalde

Edirne’de düzenlenen 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlık çeyrek final müsabakaları oynandı ve yarı finale yükselen isimler belli oldu. Nefes kesen mücadelelerin ardından Tanju Gemici’yi mağlup eden Cengizhan Şimşek, Serhat Gökmen’i mağlup eden Ertuğrul Dağdeviren, Fatih Atlı’yı mağlup eden İsmail Balaban ve Hüseyin Gümüşalan’ı mağlup eden Mustafa Taş, yarı finale yükseldi.

İsmail Balaban Kimdir?

3 Eylül 1987 yılında Antalya’da dünyaya gelen İsmail Balaban, Türk pehlivandır. 652 ve 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde birinci gelmiş ve iki kez Başpehlivan unvanını kazanmıştır. 2013 yılında Ali Gürbüz’ün doping testinin pozitif çıkmasının ardından Gürbüz’ün kaybettiği Başpehlivanlık finalinin birincisi ilan edilen İsmail Balaban, Antalya’nın önde gelen Başpehlivanları arasında yer almaktadır. Kendisi gibi yağlı güreşçi olan Turan Balaban’ın ikizidir. Survivor 2021 yarışmasında ünlüler takımında mücadele eden İsmail Balaban, yarışmada şampiyon olmuş ve kupayı almıştır.

İsmail Balaban’ın Kaç Şampiyonluğu Var?

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde iki kez Başpehlivan unvanına sahip olan güreşçi İsmail Balaban, 2020’de ise dünya şampiyonluğu unvanını elde etti. İsmail Balaban’ın başarıları ise şöyle;

-    2012 Kırkpınar Başaltı Üçüncülüğü

-    2013 Kırkpınar Başpehlivanlığı

-    2014 Kurtdereli Başpehlivanlığı

-    2014 Kırkpınar İkinciliği

-    2015 Kurtdereli İkinciliği

-    2016 Kurtdereli Üçüncülüğü

-    2017 Kırkpınar Başpehlivanlığı

-    2018 Kurtdereli Başpehlivanlığı

-    2019 Elmalı Yağlı Güreşleri İkinciliği