İSPARK ücretlerine yüzde 100 zam geldi! İstanbullular isyan ediyor

TAKİP ET

Akaryakıt zamları yetmezmiş gibi İstanbul'daki araç sahiplerine bir kötü haber de İBB'den geldi. İBB İSPARK ücretlerine yüzde 100 zam yaptı. 25 lira olan tam gün İSPARK ücreti yeni zamlı tarife ile birlikte bazı yerlerde 50 liraya yükselirken bazı yerlerde ise 60 lira oldu.

Reklam
Reklam

İBB'den İstanbul'daki araç sahiplerine kötü haber geldi. İSPARK ücretleri ne yüzde 100 zam yapılırken Bazı yerlerde ise zam oranı yüzde 100’ün üzerine çıktı. Yeni zamlı tarifeye göre İstanbul'da daha önce 25 lira olan tam gün ücreti bazı bölgelerde 50 liraya bazı bölgelerde ise 60 liraya yükseldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB meclisinde alınan karara göre zam oranının yüzde yirmi beş olması gerekiyordu. Ancak İBB işletmecileri işletme, bakım onarım ve personel maliyetlerini gerekçe göstererek İSPARK ücretlerine fahiş zam yaptı.

İstanbul büyükşehir belediye meclisinde Geçtiğimiz günlerde yapılan görüşmelerde İBB yönetimi İSPARK personeline %54.4 oranında zam talebinde bulunmuştu. Personele zam yapılabilmesi için park ücretleri ne de zam gelmesi gerekiyordu. Bunun üzerine İBB meclisinde alınan karar doğrultusunda İSPARK tarafından işletilen otoparkların ücretlerine %100 25 zam yapılması teklifi kabul edildi. Ancak İBB meclisinde alınan kararın aksine İSPARK ücretlerine %100 zam yapıldı.
 

Tam gün ücreti 50 liraya yükseldi

İSPARK zammı sonrasında daha önce 25 TL olan tam gün ücreti 50 liraya yükseldi. Hatta bazı bölgelerde tam gün ücretinin 60 liraya yükseltildi görüldü. Moda İSPARK ücretlerine bazı bölgelerde yüzde 100’ün üzerinde zam yapıldığı anlamına geliyor.
 

İstanbullular isyan etti

Akaryakıt zamları nedeniyle zor günler geçiren İstanbullular ise İBB tarafından yapılan bu zam sonrasında sosyal medya üzerinden isyan etti. Sosyal medya kullanıcıları İstanbul Büyükşehir Belediyesinin daha öncesinde toplu taşıma zammına akaryakıt fiyatlarını bahane gösterdiğini belirterek İspark ücretlerine yapılan zamların bahanesini ne olduğunu sordu. İBB İSPARK ücretlerine yapılan zammın artan giderler ve personel maliyetleri nedeniyle yapıldığını söyledi.