İsrail'de trafik tabelalarında flaş değişiklik

TAKİP ET

İsrail Ulaştırma ve Yol Güvenliği Bakanlığı trafik tabelalarında flaş bir değişikliğe imza atmaya hazırlanıyor. Bakanlıktan yapılan açıklamada cinsiyetlerin eşitliğini teşvik etmek amacıyla trafik levhalarında kadın ve trans birey siluetlerine yer verileceği bildirildi.

Reklam
Reklam

İsrail gazetesi Yediot Aharonot’ta yer alan habere göre, İsrail Ulaştırma Bakanlığı, tüm cinsiyetlerini eşitliğini teşvik etmek amacıyla ülke genelinde trafik levhalarında önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. İsrail'de yeni trafik levhalarında kadın ve transpress ve hürriyetleri de yer alacak. Yeni tasarımların tasarımına Bezalel Sanat ve Tasarım Akademisi'nden yetkililer yardımcı olacak.

YAKIN TARİHTE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK YAPILACAK

İsrail basınında yer alan haberlere göre bakanlık 1960 yılından bu yana ülke genelinde yol tabelalarının kontrolünü elinde bulunduruyor. Ancak 1960 yılından bu yana levhalarda herhangi bir değişiklik yapılmadı. Ulaştırma Bakanlığı, tüm cinsiyetlerin eşitliğini Teşvik etmek amacıyla Yakın tarihte önemli bir değişikliğe imza atmaya hazırlanıyor.

CİNSİYET ÇEŞİTLİLİĞİ TABELALARA YANSIYACAK

İsrail Ulaştırma Bakanlığı'ndan bir yetkilinin aktardığı bilgilere göre levhalarda cinsiyet çeşitliliğini ve kamusal alanlarda cinsiyet eşitliğini teşvik etmeye yönelik Yeni düzenlemeler yapılacak. Bakanlık yetkilisi açıklamasında trafik işaretlerinin bir dil olduğunu ve herkesi dahil etmenin bakanlık için önemli olduğunu dile getirdi. kadınların günümüzde kurumsal alanın dışında tutulduğunu belirten yetkili, kadın ve hatta trans bireylerin görüntüleri ile işaretleri çeşitlendirmek için adımlar attıklarını sözlerine ekledi.

İsrail Ulaştırma Bakanlığı tarafından konu hakkında ilk açıklama yapılırken daha önce Dünya Kadınlar Günü kampanyasında İsrail'de yollardaki 30 trafik levhası geçici olarak değiştirilmişti. 2020 yılında yapılan değişiklikte kadın ve trans cinsiyetlere yer verilmişti.