İsrail'den yeni uyarı! Türkiye'de ölümüne dakikalar kalan vatandaşlarımız var

TAKİP ET

İsrail Türkiye'de bulunan vatandaşların da peş peşe İstanbul'u terk edin çağrısı yapmaya devam ediyor. Bu gün İsrail Savunma Bakanı yeni bir uyarı yayınladı. İddiaya göre ismi açıklanmayan bir yetkili ise Türkiye'de ölümüne dakikalar kalan İsrail vatandaşları olduğunu belirterek Bu durumun farkında olmadıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

İsrail günlerdir Türkiye'de bulunan vatandaşları için İstanbul'u terk etme çaresi yapılan. İran'ın olası misilleme saldırılarından korkan İsrail bugün yeni açıklamalarla gündeme geldi. İsrail Savunma Bakanı Türkiye ile ilgili dikkat çekici açıklamalara imza atarken İran'ın olası İntikam saldırısı nedeniyle İsrailli vatandaşların derhal Türkiye'den ayrılması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz ay İran Devrim Muhafızları’nın üst düzey isimlerinden Albay Hassan Sayid Khodaei'nin Evinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak öldürülmesinin yankıları devam ediyor. İsrail yönetimi, İran'ın olası İntikam saldırıları nedeniyle vatandaşlarına çağırı da bulunuyor. Yapılan tüm çağrılarda özellikle Türkiye'de ve İstanbul'da saldırı olabileceği belirtilirken Türkiye'ye gitmeyin uyarısı yapılmıştı. Son olarak İsrail Dışişleri bakanından yeni bir çağrı gelmiş ve İstanbul'da olanların derhal İsrail'e dönmesi istenmişti.
 

İsrail Savunma Bakanı da çağrı yaptı

İsrail Savunma Bakanı da bugün yeniden çağrı yaparak hafta sonu İran'ın Yahudi Devleti'nin vatandaşları hedef alan saldırılar planladığını söyledi. İsrailli yetkililer Türkiye'de bulunan vatandaşlarının ülkeden hemen ayrılmaları gerektiğini belirtirken ayrılamayanların ise kendisini Otel odalarına kilit vermelerini istedi.
 

Ölümlerine saatler kaldı

İsmi açıklanmayan bir İsrailli savunma yetkilisi ise dün akşam Channel 13 yayına bağlandı. Şu anda ölümüne sadece dakikalar kalan İsrailli vatandaşlar olduğunu belirten yetkili, Bu durumun farkında olmadıklarını söyledi. Türkiye'deki vatandaşlarının tehlikede olduğunu söyleyen yetkili bir gün saldırı olmadığı için rahat nefes alabildikleri bir gün olduğunu dile getirdi.

Telefonla bağlanan yetkili İsraillilere yönelik tehdidin her geçen gün arttığını belirtirken yüksek alarmın en az birkaç gün daha devam edeceğini söyledi.