İsrail "İstanbul'u terk edin" çağrısı yapmıştı! Nedeni ortaya çıktı

TAKİP ET

İsrail'in 'İstanbul'u terk edin' çağrısının sebebi ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre İran istihbaratının Türkiye'de İsrail'de turistleri kaçırma planını MİT deşifre etti. İsrail basını, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Operasyonu engellediğini yazarken İsrailli vatandaşlar için geri dönün çağrısı yapıldı.

Reklam
Reklam

İsrail, önceki gün Türkiye'de bulunan vatandaşların ülkeyi terk etmesi yönünde çağrıda bulunmuştu. Alınan bilgiye göre bu çağrının sebebi Mossad’ın verdiği ipucu ile İran istihbaratının İstanbul'daki İsrailli turistlerin kaçırma planıydı. İran’ın planını Deşifre edip durduran ise MİT oldu. İddiaya göre, İran Devrim Muhafızlarının üst düzey komutanlarından Albay Hasan Hüdayi'nin 22 Mayıs tarihinde öldürülmesi nedeniyle İntikam planı yapıldı.

Suikasttan İsrail'i sorumlu tutan İran, karşılık vereceğini daha önce de açıklamıştı. İsrail basınına aktardığına göre, İstanbul'daki turistleri kaçırma girişimi Hüdayi cinayetinden önce gerçekleşti. Türkiye'de bulunan İranlı Ajan sayısı ya da herhangi bir tutuklama olup olmadığına ilişkin ise herhangi bir açıklama bulunmuyor.
 

Plan deşifre edildi

İran ajanlarına Türkiye'de İsrailli turistleri kaçırma girişimi sonrasında İsrail Türkiye'den planı yapan İranlılara karşı harekete geçmesini istedi. Konuyla ilgili açıklama yapan İsrailli yetkili, İran'ın İsrail'le çocukları kaçırma girişimleri ve silahlı saldırı düzenleme girişimlerinde artış olduğunu iddia etti.
 

MİT suikast girişimini engelledi

Diğer yandan Şubat ayında İran'ın İsrailli işadamı Yair Geller'e suikast girişimi planını da MİT engellemişti. Düzenlenen operasyon sonucunda 8 kişilik suikast Timi yakalanmıştı.
 

İstanbul'u terk edin çağrısı yapılmıştı

İSRAİL Dışişleri Bakanı Yair Lapid Dün resmi sosyal medya hesabından Türkiye'de bulunan İsrailli turistlere yönelik çağrıda bulunmuştu. Şu anda gerçek ve acil Bir tehlike ile karşı karşıya olduklarını söyleyen Lapid, İran'ın Türkiye'ye giden İsrailli turistlerin Hedef aldığını belirterek terör saldırıları düzenleneceğini öne sürmüş ve bir an önce İstanbul'a gidenlerin ülkeye geri dönmelerini istemişti.