İsrail polisinin zulmü bitmek bilmiyor! Silahsız Filistinli genci kurşun yağdırdılar

TAKİP ET

İsrail polisinin işgali altında olan Batı Şeria'da kan durmuyor. Polis bu defa sil saldırgan olduğunu öne sürdüğü Filistinli bir kişiye Kurşun yağdırdı. Filistinli gencin vurulduğu o dakikalar amatör kameralar tarafından kaydedildi.

Reklam
Reklam

İsrail polisinin Batı Şeria’daki zulmü bitmek bilmiyor. Bu defa da saldırgan olduğunu iddia ettikleri Filistinli bir kişiye İsrail askeri tarafından Kurşun yağdırıldı. İsrail polisinin vurarak öldürdüğü Filistinli gencin son anları amatör bir kamera tarafından kaydedildi. Sosyal medyada paylaşılan video geniş Yankı uyandırırken İsrail güçlerinin giderek artan şiddeti tepki çekti.

İsrail'in şiddeti artıyor

İsrail ve Filistin arasındaki gerilim 2006 yılından bu yana devam ediyor. 2022 yılı ise İsrail'in en kanlı yılı haline dönüştü. Eski Başbakan Netanyahu'nun iktidara geri dönmesi ile şiddetin dozu her geçen gün artıyor. Bu defa Batı Şeria’da İsrail polisi İşlek bir cadde üzerinde Filistinli bir adamın bıçak taşıdığını öne sürerek kan döktü. İsrail polisi tarafından yapılan açıklamada Filistinli kişinin İsrailli bir çiftin arabasına girmeye çalıştığı ve ardından izinli bir İsrail askeri olan sürücü tarafından vurulduğu açıklandı.

Amatör kamera ile kaydedildi

İsrail polisi tarafından yapılan açıklamada Filistinli kişinin daha sonra yakınlarda devriye yapan sınır polisine doğru ilerlediği ve polislerden birinin yüzünden bıçakladığı iddia edildi. Amatör kamera ile kaydedilen görüntülerde 2 Filistinli adamı subaydan kurtarmaya çalışıyor. Ancak bu sırada İsrailli komutan Filistinlinin boynundan tutuyor. Filistinli adamın İsrailli komutanın tüfeğini eline aldığı ve düştüğü görülüyor. Yere düşmesine rağmen İsrailli komutan tabancasına davranarak 4 el ateş ediyor. Sosyal medyada yayınlanan Bu görüntüler İsrail şiddetini bir kez daha gözler önüne sererken yoğun tepki çekti.