İşsizlik maaşını almak için hangi bankaya gitmek gerekir?

TAKİP ET

İşsizlik başvurusunun ardından kabul edilmesiyle vatandaşların merak ettiği önemli bir soru işsizlik maaşını hani bankadan alınacağıdır. Detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

İşsizlik maaşının hangi bankadan alınacağının öncesinde işsizlik maaşı için başvurunun nasıl yapılacağını ve başvuru için gerekenlerin neler olduğunu ayrıntılı olarak ele aldık. 

İşsizlik maaşının koşulları nelerdir?
İşsizlik maaşını alabilmek için sağlanması gereken bazı koşullar vardır. Bu koşullar ise;
İşten kendi istek ve kusurunuz dışında ayrılmanız,
İşten çıkış tarihinden önceki son 3 yıllık sürede en az 600 günlük işsizlik sigortası primi ödenmiş olması,
İşten çıktıktan sonra işsizlik ödeneği başvurusu yapmanız gerekmektedir.

Hiç çalışmamış olan kişi işsizlik maaşından faydalanabilir mi?
İşsizlik maaşından yararlanmak için gereken en önemli şart işten çıkış tarihinden önceki son 3 yıllık sürede en az 600 gün sigorta günü olmasıdır. Bu şartı sağlayamayan kişilerin işsizlik maaşından faydalanması söz konusu değildir. 

İşsizlik maaşı nereden çekilmektedir?
İşkur sistemi üzerinde daha önce tanımlanmış bir IBAN numaranız yoksa otomatik olarak PTT üzerinden yatar. Maaşın yatmasının ardından ise herhangi bir PTT şubesine giderek maaşınızı çekebilirsiniz. Fakat İşkur üzerinde tanımlı olan bir hesabınız var ise paranız bu hesaba yatacaktır. Tanımlanmış hesabınız olmadığı halde yatan paranın hesabınıza aktarılmasını arzu ediyorsanız şu adımları izlemeniz gerekmektedir;
+Öncelikle buradan T.C. numaranız ve e-devlet şifrenizle İşkur profil sayfanıza giriş yapın
+Buradan İşkur ana sayfasına giriş yaptıktan sonra ana menüler içerisinde İBAN BİLGİLERİNİZİ GİRİN/GÜNCELLEYİN kısmını göreceksiniz.
+Açılan sayfada banka hesabınıza ait iban numaranızı yazarak kaydedin.
+Böylece İşkur işsizlik ödeneği ve İşkur’dan alacağınız diğer tüm ödemeler değiştirmediğiniz sürece bu banka hesabınıza aktarılabilecektir.

PTT ATM üzerinden maaş çekilir mi?
İşkur üzerinden yapılan diğer ödemelerde olduğu gibi bu ödemede de ATM üzerinden para çekimi sağlanamamaktadır. Paranızı çekmek için PTT gişelerinden sıra alıp bu şekilde işlem yapmanız gerekmektedir. Banka hesabınıza para yatmış ise bu durumda bankanızın ATM'si üzerinden para çekebilirsiniz. 

Halkbank İşkur ödemesini yapıyor mu?
Halkbank hesabınız varsa ve bu hesabı kullanıyorsanız İşkur tarafından yapılan ödemeleri bu bankadaki hesabınız üzerinden alabilrsiniz. 

işsizlik maaşı işsizlik maaşı hangi banka işkur