İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Kar yağışı İstanbul'un kapısını da çalacak

TAKİP ET

Tüm Türkiye'yi etkisi altına almaya başlayan kar yağışı İstanbul'da kapısını çalacak. İstanbullular karın ne zaman yağacağını öğrenmek için internete yöneldi. Peki İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İşte konu hakkında son gelişmeler...

Reklam
Reklam

Kış mevsiminin ortalarına doğru Türkiye genelindeki hava sıcaklığı kar yağışına elverişli olacak seviyeye geldi. Yurdun bir çok kesminde görülen kar yağışı özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkisini arttırmaya başladı. Bu sabah saatlerinde İç Anadolu Bölgesi’ndeki illerde de rastlanan kar yağışının Marmara Bölgesi’ne ne zaman geleceği milyonlarca kişinin gündeminin üst basamaklarında yer alıyor. İstanbul halkı kar yağışının ne zaman İstanbul’a geleceğini öğrenmek için arama motorları üzerinden araştırma yapmaya devam ediyor. Peki İstanbul’a ne zaman kar yağacak?
İstanbul’a Ne Zaman Kar Yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre yurdun dört bir yanında etkisini hissettirmeye başlayan kar yağışı İstanbul’un Silivri, Beylikdüzü ve Büyükçekmece ilçelerinin yüksek bölgelerinde görüldü.  Bir kaç gün önce bu tahminleri kamuoyuyla paylaşan meteoroloji uzmanları İstanbul’un genelinde kar yağışı beklediklerini açıkladı. 
Meteoroloji uzmanlarının rapora göre perşembe gününden itibaren İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi’ni etkisi altına alan kar yağışı hafta sonuna kadar diğer bölgelere de geçiş yapacak. 20 Aralık 2021 Cumartesi günü ise İstanbul’da karla karışık yağmur beklendiği de raporda yer aldı. 
İstanbul 5 günlük hava tahmini için tıklayınız

İstanbula kar ne zaman yağacak İstanbul kar yağışı Meteoroloji Genel Müdürlüğü