İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika hava durumu açıklaması

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika hava durumu açıklaması geldi. Bir çok yerde etkisini arttıran kar yağışının ne zamana kadar süreceği belli oldu. Peki İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

Türkiye genelinde yaklaşık 1 haftadır devam eden kar yağışı bugün sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Yurdun dört bir yanında kar nedeniyle araç trafiğinde aksamalar yaşanmaya devam ediyor. İstanbul’da yaşayan insanlar ise bulundukları yere kar yağışının ne zaman geleceğini öğrenmek için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yer alan hava durumu tahminlerini sık sık ziyaret ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu açıklamasıyla vatandaşların merakını giderdi. Peki İstanbul’a ne zaman kar yağacak?
İstanbul’a Ne Zaman Kar Yağacak?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son dakika hava durumu açıklamasına göre kar yağışının ne zamana kadar devam edeceği netlik kazandı. İşte meteoroloji uzmanlarının yurt genelindeki hava durumu tahminleri:
ANKARA -9/-2
İSTANBUL 0/6
İZMİR 5/14
KONYA -12/0
SAMSUN 1/10
TRABZON -1/7
ERZURUM -19/-6
DİYARBAKIR -5/6
Uzmanların tahminlerine göre kar yağışı 22 Aralık 2021 Çarşamba günü etkisini kaybedecek. Fakat kar yağışının sona ermesine rağmen özellikle Ege ve Akdeniz’in kıyılarında hava sıcaklıklarının daha düşük olacağı tahmin ediliyor. Yurt genelindeki hava sıcaklıklarının 4-10 derece arasında olması bekleniyor. 
Soğuk havalar ise 24 Aralık 2021 Cuma gününden itibaren etkisini kaybedecek ve sıcaklıklar mevsim normallerine yaklaşacak.

kar yağışı son dakika hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü