İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

TAKİP ET

İstanbul 'a ne zaman kar yağmaya başlayacak? sorusu her geçen gün İstanbullu vatandaşların merakını artırmaktadır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul için beklenmekte olan kar uyarısı yapıldı. İstanbul 'da 21 Aralık 2021 Salı gününde kar yağacak mı? İstanbul 'da kar yağışı bu akşam mı? İşte detaylar..

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kar yağışları için vatandaşlara sık sık uyarılar yapılıyor. Meteoroloji 'nin orta vadeli ile uzun vadeli tahmin haritasına göre Türkiye 'nin pek çok ilinde kar yağışları etkisini gösterecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise İstanbul için kar yağışlarını Pazartesi günü itibari ie etkili olması beklenmektedir. Bu durumda da İstanbul için kar seferberlikleri başlatıldı. İstanbul 'da ki depolarda mevcut halde bulunan 190 bin ton tuz ile 1582 araç, kar yağışlarının yaratacağı olumsuz etkilere karşı mücadele etmek için hazırlıklarına başlamış durumdadır. 

İstanbul 'da ne zaman kar yağışı olacak?
Meteoroloji Danışmanı olan Prof. Dr. Orhan Şen tarafından bir açıklama yapıldı ve İstanbul için de kar yağışı uyarısı yapıldı. Prof. Dr. Şen, '' İstanbul 'da bugün için herhangi bir yağış bulunmamaktadır. Boğaz çevresi ile Anadolu Yakasında gece saatlarinde yağmur başlayacak ve sabaha karşı da kar ile karışık olarak yağmur yağacak. Sıcaklık ise gündüz 7 derece ile 8 derece arasında, gece ise 2 derece olacak. Bugün Marmara doğusu, Doğu Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu Kıyılarında ise yağmur yağışı olacak ve iç kesimlerde de kar yağışı meydana gelecek. Ayrıca Doğu Akdeniz Bölgesi, Şırnak, Siirt, Batman, Gaziantep, Kilis ile Adıyaman illerimizde de kuvvetli bir yağmur söz konusu. Erzincan, unceli, Malatya, Bingöl, Muş, Bitlis ile Hakkari illerimizde de yoğun kar yağışı olacak. '' şeklinde konuştu.
AKOM tarafından Sibirya kökenli olan soğuk ve yağışlı havanın İstanbul 'da etkisini artıracağı belirtildi. 
'' Pazar günü ile Pazartesi günü ara vermesi beklenmekte olan yağışların, Salı günü sabahın erken saatleri itibari ile yeniden etkili olacağı ve Çarşamba günü akşam saatlerine kadar da il genelinde aralıklı olarak kar yağışı geçişlerinin yaşanması beklenmektedir. Soğuk hava, muhtemel gerçekleşecek olan kar yağışı sebebi ile de meydana gelebilecek her ürlü olumsuz duruma karşı da hem hazırlıklı olunmalı hem de tedbirli olunması gerekmketedir. '' 

İstanbul 'a yarın kar yağacak mı?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son dakika hava durumu tablosuna göre İstanbul için 21 Aralık 2021 Salı günü kar ile karışık olarak yağmur yağacağı bildirilmektedir.

İstanbula kar yağacak mı? İstanbula ne zaman kar yağacak? meteoroloji genel müdürlüğü akom istanbul