İstanbul, Ankara, İzmir dahil uyarı geldi! Alarm seviyesi kırmızı, hayati risk var

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporu ile birlikte birçok el için peş peşe yeni uyarılarda bulundu. Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu Tam 24 il için kırmızı kodlu alarm verildi. Meteorolojinin verdiği kırmızı kod hayati tehlike var anlamına geliyor ve en Yüksek seviye kod anlamına geliyor. İşte 28 Haziran son hava durumu tahminleri ve meteorolojiden son dakika uyarıları…

Reklam
Reklam

Türkiye son günlerde aşırı sağanak yağışlara teslim olmuş durumda. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bugün yeni bir son dakika uyarısı yaparak Tam 24 il için kırmızı kodlu uyarı verdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu birçok ilde kuvvetli sağanak yağış görülecek. Bazı illerde ise alarm durumu turuncudan kırmızıya çekildi. Meteoroloji kırmızı uyarı hayati tehlike var anlamına geliyor. Peki, hangi illerde yağış bekleniyor? 28 Haziran Salı hava durumu ve son dakika uyarıları haberimizde...

24 il için kırmızı kodlu uyarı verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yapılan sonu değerlendirmeleri kamuoyu ile paylaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika uyarıları yapılırken bazı illerde alarm seviyesi turuncudan kırmızıya çekildi. Marmara Bölgesi'nin Doğu kesimleri, Ege Bölgesi'nin iç kesimleri, Akdeniz Bölgesi'nin iç kesimleri Birgül İç Anadolu Bölgesinin tamamı, Karadeniz Bölgesi ve özellikle de Antalya Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer yerel olmak üzere çok şiddetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Alarm seviyesi yükseltildi

Dün Gece saatlerinde Karadeniz'in batısında bulunan bölgelerde özellikle Kocaeli, Sakarya, Çankırı ve Ankara çevrelerinde sağanak yağışlar etkili olmaya başlamıştı. Bu sabah ise Marmara bölgesinin doğusunda sağanak yağış görüldü. Uzmanlar vatandaşları ve su baskını konusunda uyarırken özellikle Dere yatağında yaşayanların Evlerini terk etmeleri ve yüksek yerlerde beklemelerini istedi.

Bu şehirlerde sel tehlikesi var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 28 Haziran hava durumu tahmin raporunu yayınlarken özellikle sel tehlikesi bulunan illeri de açıkladı. Sağanak yağış nedeniyle meydana gelebilecek olan iller Antalya, Bursa, Zonguldak, Karabük, Bartın, Amasya, Kastamonu, Samsun ve Ordu olarak açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yerel yöneticiler ve mülke idarecileri de uyararak yaşanabilecek olan olumsuz durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunmasını istedi. Bu illerindeki idarecileri de tüm ekipleri ile teyakkuz durumuna geçti.