İstanbul Avcılar'da hasta almaya giden sağlıkçılara saldırı

TAKİP ET

Avcılar'da, bir adrese hasta almaya giden sağlık ekiplerine hastanın komşuları tarafından saldırı düzenlendi. Bina sakinleri, ambulansın araçlarına çarptığını iddia ederek hastaya müdahale eden sağlık personellerine sopalarla saldırdı.

Reklam
Reklam

Olay İstanbul Avcılar'da meydana geldi. Sağlık görevlileri, yakınlarının haber vermesi üzerine kalp hastasına almaya bir adrese gitti. Bu sırada ambulansı park ederken iddiaya göre bir araca hafif şekilde çarptı. Aynı binanın 2 adresinde oturan daire Sakinleri ambulansın araçlarına çarptığını öne sürerek ellerinde sopalarla aşağıya inip 112 acil sağlık ambulansında bulunan Süleyman kartal ve yukarıda hastaneye müdahale eden Tolga Kaya ve Hasan demire saldırdı. Bunun üzerine görevliler beyaz kot verdi. Kısa süre içerisinde adrese polis ekipleri sevk edilirken olay yerine gelen ekipler aynı aileden Doğan, Fadime, Ramazan ile Beytullah Şenkaloğlu'nu gözaltına aldı.

Sağlık görevlileri kanlar içinde kaldı

Olay sırasında başına darbe alan ve yaralanan sağlık görevlisi Süleyman Kartal, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde bulunan özel bir hastaneye götürüldü. Diğer 2 sağlık görevlisi ise kontrol amaçlı başka bir hastaneye sevk edildi. O sırada müdahale edilen kalp hastası Fahri Aybakan’ın Esenyurt’taki bulunan bir özel hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alındığı öğrenildi.

Olayın ardından açıklama yapan hastanın yakaladı Dilayda Abdar, dayısının kalp pili olduğunu ve fenalaştığını bunun üzerine ambulans çağırdıklarını belirterek "Ambulanstaki iki görevli dayıma müdahale etmeye çıktı. Araçta kalan görevli yolu açmak için biraz geri geldi. Aynı binadaki komşular araçlarına zarar verdiğini öne sürerek sopalarla aşağı inip saldırdı. Dayıma bir şey olursa bunun vebaline nasıl girecekler? Diyecek hiçbir şey bulamıyorum. İnsanlarımız çok bencil düşünüyorlar." dedi.