İstanbul başta olmak üzere 13 ilde dolandırıcılık operasyonu gerçekleştirildi

TAKİP ET

İstanbul merkezli olmak üzere 13 ilde çalıntı ve sahte çeklerle dolandırıcılık yapan şebekeye yönelik operasyon başlatıldı. Operasyonda 59 şüpheli yakalandı.

Reklam
Reklam

Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı, son dönemlerde konuttan, işyerinden ve araçtan artış gösteren çalıntı çeklerle ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Gerçekleştirilen soruşturma kapsamında hemen harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da gerçekleşen yasal hamili çek ve bonoların çalınmasına ilişkin operasyon başlattı. Çok sayıda mağdurun olduğu öğrenilen olayda polis ekipleri inceleme başlattı.

Çok sayıda şüpheli gözaltına alındı
Sahte çek üreten firmalar ve paravan şirket kurup karşılıksız çekleri piyasaya süren zanlılar hakkındaki araştırmalar derinleştirildi. Araştırmalar kapsamında dolandırıcılık ile ilgisi bulunan 59 şüpheli bulunarak izleme altına alındı. Tespit edilen dolandırıcılar ve hırsızlar ile ilgili yapılan teknik ve fiziki takibin ardından bu sabah İstanbul merkezli 13 ilde operasyon başlatıldı. Baskınlarda çok sayıda şüphelinin yakalandığı belirtildi.
Karşılığı 5 milyon lira olan 143 çek ele geçirildi
İfade için emniyete götürülen zanlıların soruşturmasında benzer suçlardan çok kez soruşturma geçirdikleri belirlendi. Öte yandan yapılan baskında araç, ev ve paravan işyerlerinde gerçekleştirilen aramalarda, karşılığı 5 milyon lira olan 143 çek, değeri 320 bin lira olan sahte euro banknotu, değeri 50 bin lira olan sahte dolarlar, 2 sahte kimlik ile 1 sahte ehliyet ele geçirildi. Örgütlü olarak “Nitelikli Dolandırıcılık”, “Resmi Belgede Sahtecilik”, “Parada Sahtecilik” ve “Hırsızlık” suçları kapsamında yakalanan şüphelilerin sorgularına başlanırken, 13 ildeki operasyonların sürdürüldüğü öğrenildi.
 

 

İstanbul operasyon