İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anne- Bebek Yardımı ne demek? Anne- Bebek Yardımı'nı kimler alabilir?

TAKİP ET

Yeni çocuk sahibi olanların merak ettiği Anne-Bebek Yardımı pek çok kişi tarafından araştırılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sosyal Destek Programları kapsamında uygulanan yeni bir uygulamadır. 2 paketten oluşan yardımda ailelerin sıkıntıları gidermek amaçlanmaktadır. Vatandaşlar Anne- Bebek Yardımı nedir? Anne- Bebek Yardımı nasıl alınır? sorularını araştırıyor. İşte tüm detaylar haberimizde…

Reklam
Reklam

Yenidoğan bebeği olan ailelere İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından verilen yardımda 2 ayrı paket yer almaktadır. Bunlardan ilki Yenidoğan Destek Paketi, ikincisi ise 0-4 yaş arası çocuğu olan yardıma muhtaç ailelere verilen Anne-Bebek Destek Paketi’dir. İBB tarafından verilen Anne-Bebek Yardımı nedir? Anne-Bebek Yardımı nasıl alınır? Anne-Bebek Yardımı paket içeriği nelerdir? işte merak edilen tüm detaylar haberimizde…

İBB Yenidoğan Destek Paketi Nedir?

İBB tarafından açıklanan Yenidoğan Destek Paketi 2021 Nisan ayında hayata geçirilmiştir. Yenidoğan Destek Paketi içerisinde; bebeğin ilk 4 ay boyunca gerek duyacağı bütün ihtiyaçlarını karşılayacak malzemelerle dolu ahşap bir hediye beşiği şeklinde yeni doğum yapmış annelere verilen bir destek paketidir.

 

İBB Yenidoğan Destek Paketinde Neler Vardır?

İBB tarafından yeni doğum yapan annelere verilen beşik içerisinde neler vardır:

pijama, çorap, zıbın, hırka gibi yenidoğan kıyafetleri; şampuan, pişik kremi, tırnak makası, ıslak mendil gibi kişisel bakım malzemeleri; emzik, biberon, ateş ölçer gibi bebek malzemeleri; 4 ay yeterli olacak sayıda bebek bezi, oyuncak ve ilk 36 aylık dönemde anne-babaların çocuklarıyla birlikte okumaları için Prof. Dr. Selçuk Şirin tarafından hazırlanan 6 kitaplık bir set bulunmaktadır.

 

İBB Anne- Bebek Destek Paketini Kimler Alabilir?

İBB’nin ihtiyaç sahibi aileler için hazırladığı bir diğer yardım paketi ise Anne- Bebek Destek Paketi’dir. Bu paket 0-4 yaş arası çocuğu olan ve sosyal destek başvurusunda bulunan vatandaşlar yararlanabilmektedir. İBB tarafından yapılan sosyal inceleme sonucunda yardıma ihtiyacı olduğu tespit edilen aileler bu paketten faydalanabilmektedir.

İBB Anne- Bebek Destek Paketi Nasıl Verilmektedir?

Yardımsever vatandaşların destekleri ile sağlanan Anne-Bebek Destek Paketi’nde ailelere çocuklar için maddi yardım desteği verilmektedir. Ailelere destek olmak isteyen yardımseverler vatandaşlar İBB’nin Askıda Fatura sistemi üzerinden bağışta bulunabilmektedir. Yapılan bağışlar sonucunda toplanan para direkt olarak ihtiyaç sahibi annenin Sosyal Destek Kartı’na (İstanbul Kart) yüklenmekte ve anneye SMS ile bilgi verilmektedir. 

Anne-Bebek Destek Paketinde Ne Kadar Ödeme Yapılır?

İBB’nin gerçekleştirdiği yardım paketinde;

0-4 yaş arası 1 bebeği olan annelere 150 TL, 

1’den çok bebeği olan annelere 250 TL olarak yüklenmektedir.

Sağlanan destek ile anneler İBB anlaşmalı marketlerden bebek bezi, mama, ıslak mendil alışverişlerini yaparak çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler.

İBB Anne- Bebek Destek Paketi’nden Kaç Aile Faydalanmıştır?

İBB’nin vatandaşlara sunmuş olduğu Anne- Bebek Destek Paketi ile şimdiye kadar 31.932 paket ihtiyaç sahiplerine ulaşmıştır. Yapılan yardım kapsamında toplamda 5.739.400 TL’lik yardım yapılmıştır.

İBB Anne-Bebek destek paketi nedir İBB Anne-Bebek destek paketinde neler vardır İBB Anne-Bebek destek paketini kimler alabilir