İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden annelere destek geldi! İBB Anne-bebek paket başvuru detayları

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden müjde geldi. Anne ve bebek paketi oluşturan İBB maddi durumu yetersiz kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için kampanya başlattı. Anne-bebek destek paketinden kimler yaralanabilir? Anne-bebek paketi başvurusu nasıl yapılır soruları sıkça sorulmaktadır. İBB tarafından başlatılan anne-bebek destek paketinin detayları haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

İBB anne-bebek destek paketi 'Askıda Fatura' uygulaması ile araştırmalara başlayacaktır. İstanbul' da ikametgah edip maddi durumu yetersiz herkese yardım yapılacaktır. Anne-bebek destek paketinden yararlanmak isteyen vatandaşlar öncelikle başvuru yapmak zorundadır. Anne-bebek destek paketinde neler var sorusunun cevabı şöyledir;

İBB Anne-bebek destek paketi 0-3 yaş arasında bebeği olan ailelere 150 TL yardımı yapılacaktır. Bunun yanı sıra yardım yapılacak aile içerisinde 1'den fazla bebeği olanlara bu destek 250 Tl olarak yapılacaktır. Bu paket yeni doğan bebekler için 4 aylık ihtiyacı olan ürünleri içeriyor. Ailelere teslim edilen bu yardım paketi içerisinde; kıyafet, eldiven, pijama, çorap, ıslak mendil, ağız mendili, çocuk bezi, patik, hırka, zıbın, ateş ölçer, emzik, biberon, bebek tırnak makası, bebek şampuanı, pişik kremi ve pudra bulunuyor.

İBB Anne-bebek destek paketi başvurusu nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlatmış olduğu anne-bebek kampanyası sosyal yardım olarak askıda fatura sistemi kapsamında gerçekleştirilecektir. Bu paketten yararlanmak isteyen aileler öncelikle ALO 153 beyaz masayı arayarak başvuruda bulunabilir. Yapılan araştırmalar sonucunda başvurusu onaylanan kişilerin kartlarına para yatırılacaktır. Başvuru yapmak isteyenler beyaz masanın internet sayfası üzerinden de yapabilir. 

İBB Anne-bebek paketi başvuru formu

İBB Anne-bebek destek paketinde başvuru formu bulunmamaktadır. Bu yardımdan değerlenmek isteyen kişiler ALO 153'ü arayarak başvurularını yapabilir. Vatandaşların başvuru yapması yeterli olacaktır. 4 aylık bebek yardım paketi almaya hak kazanan kişilerin ev adreslerine yardım paketleri götürülecektir. 

anne bebek paketi ibb destek yardımı anne bebek paket başvurusu