İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Üniversite ve Lisansüstü Öğrencilerine Burs

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi' nin (İBB) öğrenciler için hazırlamış olduğu geri ödemesiz bursu binlerce kişi tarafından yakından takip edilmektedir. Bursa başvuru şartları ve detaylar merak konusu oldu.

Reklam
Reklam

İBB’ nin öğrenciler için hazırlanan burs programı binlerce kişi tarafından yakından takip edilmektedir. Başvuruların alınmaya başlandığı burs geri ödemesiz olup detayları merak konusu oldu. Dolayısı ile burstan yararlanmak isteyen kişilerin şartları sağlaması gerekmektedir. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Üniversite ve Lisansüstü Öğrencilerine Burs!
Türkiye’ nin en büyük belediyelerinden olan İBB’ nin yaptığı faaliyetler milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilmektedir. Bu bağlamda sağlanan destek programları da araştırılmaktadır. Bu bağlamda 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminin de başlaması ile lisans ve lisansüstü öğrenciler için hazırlanan burs programı merak konusu oldu.
İBB’ nin hazırlamış olduğu burstan yararlanmak isteyen kişilerin şartları sağlaması gerekmektedir. Gerekli aşamaları geçen öğrencilerin karşılıksız geri ödeme olmaksızın bu burstan yararlanabileceğini ifade edebiliriz.  

Karşılıksız Herkese 6.000 TL! 

İBB’ nin öğrenciler için hazırladığı burs başvuru koşullarına baktığımız zaman “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, öğrencinin İstanbul’da öğrenim görüyor olması veya ailesinin/anne-baba vefat durumunda yakınının İstanbul’da ikamet etmesi , ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans veya Doktora öğrencisi olmak, normal öğrenim süresinin içinde eğitimine devam ediyor olmak, devlet üniversitesinde okuyor olmak veya vakıf /özel üniversitede %100 burslu okuyor olmak, ara ve son sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 ya da 4,00 üzerinden 2,00 olması, gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olmak *” olduğunu görüyoruz. “(* Anne babanın vefat etmesi ya da boşanması (Sadece resmi olarak boşanmış aileler) durumunda öğrencinin ikamet ettiği aile bireyi esas alınır. ** Gelir beyanına fazla mesai ve prim ücretleri dahil edilmez, bordro üstündeki net gelir baz alınır.)”

Başvuru yapamayacak öğrencilere baktığımız zaman ise “açık öğretimde okuyan öğrenciler, yurtdışında öğrenim gören öğrenciler, ücretli değişim programında bulunanlar, Ön lisans ve Lisans 30 yaşından büyükler, Yüksek lisans ve Doktora 40 yaşından büyükler, öğrenim görüyorken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar, sabıka kaydı olanlar” şeklindedir. 

Burs için istenilen belgelerin “Adli sicil kaydı, Öğrenci belgesi ve not durumunu gösteren transkript, Bursluluk belgesi, Ailenin maddi durumunu gösteren belgeler (Gelir belgesi, Maaş bordrosu vb.), Varsa kendisinin ya da aile bireylerinin engelli raporu fotokopisi, Varsa okuyan kardeşleri gösteren belgeler (Sadece aktif öğrenci olan kardeşler dikkate alınacaktır. Kayıt donduran kardeşler değerlendirmeye alınmaz. Açık öğretimde okuyan kardeşler değerlendirmeye alınmaz.), öğrencinin banka hesap bilgilerini içeren belge, tüm süreç Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (KVKK) uygun olarak yürütülecektir” şeklinde olduğunu görüyoruz. 

Değerlendirme yöntemi “Değerlendirmede, "Eğitim Yardımı Değerlendirme Kriterleri"ne göre yapılacak sıralama esas alınır. Eğitim yardımı, Değerlendirme Komisyonuyla karara bağlanacaktır. Eğitim yardımına başvuru esnasında istenen belgelerin eksiksiz olarak yüklenmesi gerekmektedir. Eksik evrak yüklenmesi durumunda başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır” şeklindedir. 

Burs hakkında yapılan bilgilendirme “Eğitim yardımı başvurularınızı ve evrak işlemlerinizi web sayfamız gencuniversiteli. ibb. istanbul veya İstanbul Senin uygulamamız üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Google Play ya da AppStore’dan İstanbul Senin uygulamasını indirip, Profil sekmesinden üyelik oluşturup, ana sayfada yer alan “Genç Üniversiteli” mini uygulamasını açarak başvuru yapabilirsiniz. Bilgilerinizin doğruluğundan emin olun. Onaylamanız durumunda, başvuru sırasında beyan ettiğiniz evraklardaki bilgiler esas alınacaktır” şeklindedir. Dolayısı ile gerekli şartları sağlayacak kişilerin İBB bursundan yararlanabileceğini ifade edebiliriz.