İstanbul'da 2022 yılı zamlı su tarifesi belli oldu

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi tarafından 2022 yılından itibaren geçerli olmak üzere suya yüzde 17,80 oranında zam yapılması kararı alındı.

Reklam
Reklam

Yenikapı'da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde toplanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, suya yapılacak olan zam oranlarıyla ilgili bir görüşme gerçekleştirdi. İSKİ yetkilileri, Meclis'e yeniden değerleme oranı olarak hesaplanan yüzde 36.20 oranında zam önerisini sunarken Meclis yeniden değerleme oranı teklifini değerlendirmeye aldı ve suya zam konusunda nihai kararı verdi.



Meclis 2. Başkanı Ömer Faruk Kalaycı'nın başkanlık ettiği toplantıda 2022 yılından itibaren geçerli olacak şekilde suya yüzde 17.80'lik bir oranında zam yapılma kararı alındı. Toplantıda ayrıca, İSKİ'nin geçtiğimiz ekim ayı içerisinde kaldırılma kararı alınan her 2,5 metreküp için 0,5 metreküp ücretsiz su verilme uygulamasını içeren 'İnsani Su Hakkı' meclis üyelerinin oy çokluğu ile tekrar kabul edildi.

Zam görüşmelerinin yapıldığı sırada CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, bir konuşma yaptı ve konuşmasında 'İSKİ’yi batırmak istiyorlar' ifadelerini kullandı. İSKİ yetkilileri ise AK Parti ve MHP grubunun teklifiyle suya zam değil yüzde 6 indirim yapıldığını öne sürerek tepki gösterdiler.



Tarife Komisyonuna başkanlık eden Hidayet Erdöl ise İSKİ'nin su satışları ve kullanılmış olan suların uzaklaştırılmasına yönelik yüzde 57,38 zam yapılması önerisine ayrıca her ay TÜFE oranında da bir zam uygulanması teklifinde bulunulduğunu dile getirdi.
 

iBB suya zam istanbul da suya zam yüzde 17 80 zam