İstanbul'da asayiş uygulamasında ele geçirilenler polisi şaşkına çevirdi

TAKİP ET

İstanbul'da emniyet genel müdürlüğünün talimatı üzerine uygulama gerçekleştirildi. Kent genelinde Huzur İstanbul asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulama sırasında yapılan aramalarda ele geçirilenler ise polisi bile şaşkına çevirdi.

Reklam
Reklam

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Gece boyunca Kent genelinde huzur İstanbul asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulama kapsamında 740 şüpheli gözaltına alınırken çok sayıda uyuşturucu madde ve ruhsatsız silah ele geçirildi. Ayrıca 14 Araç trafikten men edildi, 155 bin 690 TL para cezası kesildi.

İstanbul'da dün gece boyunca Kent genelinde il emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından kurulan uygulama noktalarında çok sayıda araç arandı. Uygulamaya aynı zamanda polis helikopteri ve iki deniz botu da destek verdi. Gece 21'e kadar devam eden uygulamada Umuma açık yerlerin de denetlendiği öğrenildi.

Binlerce kişiye GBT sorgulaması yapıldı

İstanbul polisinin gerçekleştirdiği huzur İstanbul uygulaması kapsamında 159 bin 597 kişiye GBT sorgulaması yapıldı. Yapılan sorgulamalarda haklarında arama kararı bulunan 740 şüpheli gözaltına alındı.

Uyuşturucu madde ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi

Polis ekipleri uygulama kapsamında araçlarda yaptıkları aramalarda 49 ruhsatsız tabanca ve 10 kurusıkı tabanca ile 264 fişek ele geçirdi. Aynı zamanda 830 gram uyuşturucu madde, 183 Uyuşturucu hap ele geçirilirken uyuşturucu ticaretinden elde edildiği tahmin edilen 7230 TL de para bulundu.

Gece saatlerine kadar devam eden uygulama kapsamında 680 Umuma açık yer denetlendi. 10 iş yeri hakkında idari işlem yapıldığı öğrenildi. Denetimler kapsamında 678 araç ve motosiklet ile 54 sürücü hakkında da işlem gerçekleştirildi. 14 Araç trafikten men edilirken 155 bin 690 TL'de para cezası uygulandı.