İstanbul'da DEAŞ üyesi 2 terörist yakalandı

TAKİP ET

İstanbul'u kana bulamaya hazırlanan DEAŞ üyesi 2 terörist yakalandı. Yakalanan şüphelilerden birinin uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

İstanbul terörle mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ üyesi olduğu tahmin edilen 2 şüphelinin İstanbul'a girdiği bilgisinin alınması üzerine harekete geçti.

Kıskıvrak polise yakalandılar

Terörle mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri teröristlerin İstanbul'da olduğunu belirleyerek Düğmeye bastı. Libya uyruklu  M.A.A. ve Suriyeli Zaher S. Polis tarafından fiziki ve teknik takip ve alınırken operasyon 2 Kasım tarihinde Esenyurt ve Sultanbeyli'de belirlenen adreslerde gerçekleşti. Polis ekipleri iki şüpheliyi kıskıvrak gözaltına aldı. Yakalanan şüphelilerin Eylem hazırlığında olduğu öğrenildi.

Biri tutuklandı

Terör şüphelisi 2 kişi saklandıkları adreste gözaltına alınırken aynı zamanda aramada yapıldı. Yapılan aramalarda örgütsel döküman ve Dijital materyal ele geçirildiği öğrenildi. Ayrıca şüphelilerden birinin uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğrafı da ortaya çıktı. Emniyette işlemleri tamamlandıktan Sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri tutuklanırken biri ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.