İstanbul'da enflasyon rakamları 3 haneye yaklaştı

TAKİP ET

İstanbul Ticaret Odası tarafından ağustos ayına ait enflasyon verileri açıklandı. Yapılan açıklamaya göre İstanbul'da Ağustos ayında aylık bazda enflasyon yüzde 2.29 oldu. Yıllık enflasyon ise Son 24 yılın zirvesine ulaşarak yüzde 99.90 1 olarak gerçekleşti.

Reklam
Reklam

İstanbul Ticaret Odası tarafından Mega kentin ağustos ayına ilişkin enflasyon verileri açıklandı. İstanbul'da enflasyonda Yükseliş Ağustos ayında da devam ederken yıllık artış ise 3 haneli rakamlara dayandı. Yapılan açıklamaya göre aylık bazda İstanbul'da perakende fiyatlar %2.29 arttı yıllık fazla ise artış yüzde 99.91 oldu.

Son 24 yılın zirvesine çıktı

Ticaret Odası tarafından açıklanan verilere bakılırsa İstanbul'da Enflasyon son 24 yılın zirvesine ulaştı. 1998 yılından bu yana en yüksek enflasyon Bu yıl kaydedilirken toptan eşya fiyatları indeks ise aylık yüzde 6.90 yıllık ise %98.9 olarak kayıtlara geçti.

Eğitim harcamalarında büyük artış

İstanbul Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamaya göre Ağustos ayında perakende fiyatlar da bir önceki aya göre en çok artış Kültür Eğitim ve eğlence harcamalarında oldu. Hemen ardından sağlık ve kişisel bakım harcamaları artarken ev eşyası harcamaları da 3'üncü sırada yer aldı. Ağustos ayında yüzde 2.70 artışla gıda harcamaları 4 sırada yer alırken konut harcamaları ise yüzde 0.82 artışla 5 sıraya yerleşti.