İstanbul'da etkisini gösterecek İzlanda kışı nedir, kaç gün sürecek? Uyarılar yapıldı....

TAKİP ET

Türkiye'yi etkisi altına almaya başlayan kar birçok şehirde etkisini gösteriyor. Türkiye genelinde İzlanda kışının etkili olacağının açıklandı. Başta İstanbul olmak üzere Tütkiye'nin her yerinde etkili olacak İzlanda kışının ne demek olduğu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, İzlanda kışı nedir? İzlanda kışı nasıl olur? İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

İstanbul’u etkisi altına alacak olan İzlanda kışı uyarısı yapıldı. İzlanda kışı uyarısında sonra İstanbullular telaşlandı. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’yi etkisi altına alacak olan İzlanda kışı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İnternette İzlanda kışının ne olduğunu araştırmaya başlayan vatandaşlar nasıl olduğunu, ne kadar süreceğini merak ediyor. Peki, İzlanda kışı nedir? İzlanda kışı nasıl olur? İzlanda kışı kaç gün sürecek? İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde...

İzlanda kışı İstanbul'a uğrayacak...

"İzlanda kışı" uyarısı İstanbulluları telaşlandırdı. 

21 Ocak Cuma gününden itibaren İzlanda kışı İstanbul'u etkisi altına alacak. İstanbul, İzlanda alçak basınç sisteminin etkisi altına girmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul'da bugün akşam saatlerine doğru kar yağışı başlayacak. Kar yağışının 4-5 gün kadar sürmesi bekleniyor.

Bir anda bütün hava durumu raporlarında geçmeye başlayan İzlanda kışı nedir, nasıl olur vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. İzlanda kışı aslında nedir? İzlanda kışı ne kadar sürer? Sorularını sizler için araştırdık.

İZLANDA KIŞI NEDİR?

İzlanda yaz ve kış olmak üzere iki mevsim yaşayan ülkelerden biridir. İzlanda’da genellikle kış aylarında sık sık kar yağışı görülmektedir. Bu nedenle de soğuk havaları tarif etmek için ‘İzlanda kışı’ ifadesi kullanılmaktadır. Ülkemizde de sık ve yoğun kar yağışı görülmesi beklenmektedir.

İZLANDA KIŞI NASIL OLUR?

Alçak basınç türlerinden biri olan İzlanda basıncı ya da diğer adıyla İzlanda siklonu olarak anılan bu basıncın kış aylarında etkisi daha da artmaktadır.  İzlanda basıncı yaşandığı zamanlarda da rüzgar çok farklı yönlerden esmeye başlar.

Türkiye'ye batı ve kuzeybatı yönlerinden giren İzlanda basıncıyla birlikte sıcaklıklar düşer ve eğer bu basıncın etkisi kendisinden daha sıcak olan Akdeniz kesimine inerse nem yükselir.

İzlanda basınç türü Karadeniz'de cephesel yağışlara Güneybatı kesimlerinde de ağır yağışlara neden olur.

kar istanbula kar uyarısı izlanda kışı izlanda kışı nedir kar yağışı İstanbul kar yağışı