İstanbul'da kar yağacak mı? Ne zaman yağacak? Bu hafta kar geliyor mu?

TAKİP ET

Ocak ayının ortalarına gelinmesine rağmen bazı bölgelerde hala yoğun kar yağışı görülmedi. Kar yağışının beklendiği şehirlerden biri de İstanbul. İstanbullular heyecanla kar yağmasını bekliyor. Peki İstanbul'a kar yağacak mı? Ne zaman yağacak? İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafında hava durumu yakından takip ediliyor. Özellikle de İstanbul’un hava durumu merak ediliyor. Hava sıcaklığı git gide düşerken akıllarda kar yağacak mı sorusu oluştur. Peki İstanbul’da kar yağacak mı? İşte detaylı hava durumu…

İstanbul’da ne zaman kar yağacak?

Meteorolojinin yaptığı açıklamalar kapsamında Trakya kesim ve İstanbul çevresinde aralıklı ve sık olacak şekilde yağmur bekleniyor. Bunun yanı sıra bazı bölgelerde sağanak yağış bekleniyor. 

Meteorolojinin son değerlendirmeleri doğrultusunda 11 Ocak Salı günü gece saatlerinden itibaren rüzgar Marmara’nın batısında rüzgar etkisini artırırken İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne’de 50 ila 80 km/saat hızında fırtına bekleniyor. Rüzgarın Perşembe günü itibariyle etkisini kaybetmesi bekleniyor lakin o güne kadar rüzgardan dolayı oluşabilecek olası bir kazaya karşı önlem alınması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı hava durumu raporları kapsamında 5 günlük tahmin yapıldı. Tahminlere göre İstanbul’da 12 Ocak Çarşamba ve 13 Ocak Perşembe günleri kar bekleniyor. 

Meteoroloji'nin tahminleri doğrultusunda İstanbul'da Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıkları 1 dereceye kadar düşecek ve kar yağışı görülecek.

hava durumu istanbul İstanbulda kar yağacak mı