İstanbul'da kar yağışı hayatı etkilemeye devam ediyor: İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek?

TAKİP ET

Bu hafta ülke genelinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle İstanbul'a yağan kar şehir genelini olumsuz etkiledi. İstanbul'da etkili olan kar yağışının ne kadar süreceği merak edilmektedir. İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? Bu haberimizde İstanbul'da etkili olan kar yağışına ilişkin detayları sizler için derledik. İşte İstanbul'da etkili olan kar yağışıyla ilgili detaylar...

Reklam
Reklam

İstanbul'un hava durumu raporları Meteoroloji, AFAD ve AKOM tarafından paylaşılırken, vatandaşların kar yağışına karşı  dikkatli olmaları ve kar nedeniyle seferlerin aksamaması, vardiyaların ertelenmesi durumunda sokağa ve trafiğe çıkmamaları gerektiği belirtildi. İstanbul'da etkisini gösteren ve giderek artacak olan yoğun kar yağışı vatandaşları imtihan ediyor, kazalar meydana geliyor. Kar yağışı şiddetlenecek. Meteoroloji uyardı! İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek?

İstanbul'da kar yağışı hayatı felç etti!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya,  sosyal medya hesabından kar yağışından dolayı   Trakya'dan İstanbul'a girişlerin kesildiğini söyledi. . İstanbul Valisi   Yerlikaya, son dakika açıklamasında, "Değerli İstanbullular, şehrimizde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle  bu akşam 19:30'dan itibaren AVM'ler kapatılacak! Hemşehrilerime gösterdikleri sabır ve anlayış için teşekkür ediyorum'' dedi. 

Öte yandan İstanbul'da; Esenler, Harem ve tüm seyyar otogar çıkışlarının yarın 08:00'e kadar kapatıldığı bildirildi. Karayolları Genel Müdürlüğü de, "Sakarya'dan (İzmit ve İstanbul istikameti) gelen tüm araçlarda Anadolu'dan İstanbul'a ulaşım durduruldu,  ağır tır trafiği (İstanbul'a TIR trafiği) durduruldu.  Yalova'dan İstanbul'a ulaşım durduruldu. Tüm araçlar için  İstanbul ve İzmir DEK  olarak da bilinen Sea Effect Kar Yağışı, öğleden sonra etkisini tüm şehirde hissettirecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı  Ekrem İmamoğlu da açıklamalarda bulundu. Tahminlere göre soğuk  dalgasının en zor günü bu gün olacak. Pazartesi günü öğle saatlerinde İstanbul'da DEK etkili olacak dedi .Karadeniz üzerinden şehre gelen kitlelerin yoğun kar yağışına neden olması bekleniyor.

AFAD zorunlu olmadıkça insanların dışarı çıkmamasını istedi. Denizlerde de şiddetli dalgaların beklendiği duyuruldu. 20 cm'den fazla kar yağışının olduğu bazı bölgelerde 1 metreye varan kar yağışının gerçekleştiği açıklandı. Özellikle kalp hastalarının bu günlerde dışarı çıkmaması istendi. Akşam saatlerinde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması tavsiye edildi. İstanbul'da genel olarak 0'ın altında bir hava hakim Şehir genelinde -2 derece bir hava durumu var.

Kar yağışı 3 gün daha sürecek

​Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, halen düzenli aralıklarla devam eden kar yağışının önümüzdeki 3 gün boyunca ili etkilemeye devam edeceği tahmin ediliyor. Özellikle İstanbul Boğazı çevresinde ve İstanbul Boğazı'nın bazı kesimlerinde denizin etkisiyle beklenen kar yağışı kenti 3 gün  aralıklarla etkilemeye devam edecek.

İstanbul hava durumu İstanbul kar yağışı Kar yağışı ne zaman bitecek?