İstanbul'da ölü olarak doğan bebeğin cesedi hastanede kayboldu!

TAKİP ET

İstanbul'da 6,5 aylık hamile bir kadın hastanede doğum yaptı ve kendisine bebeğin ölü olarak doğduğu söylendi. Ertesi gün bebeklerinin cenazesini almak isteyen aile bebeğin kaybolduğu haberiyle sarsıldı.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 1 yıl önce İstanbul'a gelen Muhammed Ali Slim (27) ve Jana Kouzi Slim (23) çifti son aylarda bebek sevinci yaşıyordu. 6,5 aylık hamile olan Jana Kouzi Slim, bir anda doğum sancıları başladı ve apar topar İstanbul'da bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı.

Burada yapılan tetkiklerde bebeğin normalden daha az geliştiği için anne rahminde öldüğü söylenildi ve genç kadın bebeğin anne rahminden çıkarılması için doğuma alındı. Ertesi gün hastaneden taburcu işlemlerini yaptıran çift, bebeklerinin cenazesini almak istedi ve morga gitti. Çift, morg kapısında kötü bir sürprizle karşılaştı.

Baba Muhammed ve anne Jana Kouzi, saatler süren bekleyişlerine rağmen çocuklarının cansız bedenini alamadılar. Yapılan inceleme ve araştırma sonrasında ise doğumhanedeki görevli olarak çalışan ebe Büşra K.'nin, ölü olarak doğan bebeği morga teslim etmesi gerekirken bu işlemini yapmadan doğumhaneden ayrıldığı anlaşıldı.



AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU!

Slim çifti ise bebeklerinin kaybolduğunu anlayınca olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusuna bulundular. Çift, ölü olarak doğduğu söylenen bebeklerinin cansız bedenini hastanede kaybettiği değerlendirilen bütün görevlilerden şikayetçi olurken, savcılık olayla ilgili ebe Büşra K.'nin ifadesini aldı. Ebe Büşra K., ölü doğumlar sonrasında bebeklerin morg teslim işlerinden patoloji biriminde görevli temizlik personelinin sorumlu olduğunu belirterek kendisini savunurken İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü ebeyi açığa aldı. Görevinde ihmal olduğu belirlenen ebe Büşra K.'nın "görevi kötüye kullanmak" suçlamasından dolayı hakkında 3 aydan 1 yıla kadar hapsi istendiği öğrenildi.

 

istanbul ölü doğan bebek hastanede kayboldu