İstanbul'da park yasağını ihlal edenler dikkat! Araç çekme ücretlerine yüzde 36 zam..

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında araç çekme ve yediemin otopark ücretlerinin yeni fiyatları belirlendi. Toplantıda, park yasağının ihlal edilmesi durumunda meydana gelen araç çekme ücretlerine yüzde 36 zam yapılması kararı alındı.

Reklam
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Toplantısı düzenledi. İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar'ın başkanlık ettiği toplantıda yediemin otopark ücret tarifeleri için zam yapılan zam teklifi değerlendirmeye alındı.

Mevcut tarifede park yasağını ihlal ederek çekilen araçlar için yüzde 35 zam uygulandı ve 130 lira olan mevcut beden yapılan zamla birlikte 175 liraya çıkarılmış oldu.



Park yasağının dışında 5 kilometreye kadar olacak olan özel taşıma ücretlerinin de yine yüzde 36 zamla birlikte 140 liradan 190 liraya yükseltildiği toplantıda kilometre başına uygulanan 7 liralık ücretinde 9 lira 50 kuruşa çıkmasına karar verildi.

GÜNLÜK OTOPARK ÜCRETİ 23 LİRAYA ÇIKTI

Günlük olarak yedieminlerde alınan otopark ücretlerinde de değişikliğe gidildi. Otomobilin günlük park ücreti 17 liradan 23 liraya yükseltilirken, motosikletin günlü ücreti 7 liradan 10 liraya, kamyonet-minibüs-arazi taşıtı gibi araçların 17 lira olan günlük ücreti de 25 liraya çıkarıldı. 30 lira olan kamyon, otobüs, çekici (tır) ve iş makinesi gibi araçların ücretleri de gelen zamlar birlikte 40 liraya çıkarıldı.



 

istanbul araç çekme ücretleri yeddiemin otopark ücretleri yüzde 36 zam yeni otopark tarifesi