İstanbul'da sağanak yağış için saat verildi: 13.00'te başlayacak

TAKİP ET

İstanbul'da günlerdir devam eden sıcak hava yerini serin ve yağışlı havaya bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM tarafından yapılan son dakika açıklaması ile İstanbul'da bugün saat 13.00 itibarıyla şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Sağanak yağışın gece geç saatlere kadar devam edeceği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Günlerdir sıcak havada kavrulan İstanbulluları serinletecek haber meteorolojiden geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahminlerine göre İstanbul'da serin ve yağışlı hava etkili olacak. İstanbul'da bugün görülecek olan sağanak yağışların gece saatlerine kadar devam edeceği öğrenildi.

AKOM UYARI YAYINLADI

Meteroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul'da bugün şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Meteorolojinin uyarıları sonrasında bir uyarıda AKOM'dan geldi. AKOM tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada vatandaşların sağanak yağış sırasında tedbirli olmaları istendi. AKOM uyarısında, ''Yağışların öğle saatlerinden sonra il genelinde etkisini artırarak kuvvetli, yer yer şiddetli sağanak yağmur şeklinde akşam saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Gök gürültülü sağanak yağışla birlikte, zaman zaman yerel dolu yağışı, yoğun şimşek, yıldırım aktivetesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar beklenmektedir." ifadelerini kullandı.

MARMARA GENELİNDE SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Diğer yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahminlerine göre başta İstanbul olmak üzere Marmara genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken bazı bölgelerde ise yerel ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bugün görülecek olan sağanak yağışlar özellikle Edirne, Tekirdağ, Yalova ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olacak. Ayrıca Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Edirne'nin güneyi ve Tekirdağ'ın batısında ise çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.