İstanbul'da selden etkilenenlere nakit para yardımı yapılacak! Bakan Soylu açıkladı

TAKİP ET

İstanbul'da dün gece saatlerinden bu yana etkisini devam ettiren gök gürültülü sağanak yağış sebebiyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Gece saatlerinden beri etkili olan sağanak yağış özellikle İstanbul'un Esenyurt ilçesini vurdu. Esenyurt'ta sağanak yağış sebebiyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. 

Reklam
Reklam

İstanbul’da dün gece saatlerinden bu yana etkisini devam ettiren gök gürültülü sağanak yağış sebebiyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Gece saatlerinden beri etkili olan sağanak yağış özellikle İstanbul’un Esenyurt ilçesini vurdu. Esenyurt’ta sağanak yağış sebebiyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.  Yoğun yağış sebebiyle sel meydana gelen Esenyurt ilçesini ziyaret eden ve bölgede incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, evi ve iş yerleri selden etkilenen vatandaşlara nakit para yardımı yapacaklarını açıkladı. Bakan Soylu, ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlara verilecek nakit para miktarını da paylaştı. İşte detaylar…

İçişleri Bakanı Soylu Esenyurt’ta

İstanbul'da dün gece saatlerinde başlayan sağanak yağmur bugün de etkisini devam ettirirken Esenyurt ilçesinde sel meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selden etkilenen Esenyurt ilçesine gelerek incelemelerde bulundu. Bölgede inceleme yapan Bakan Soylu, evi selden etkilenenlere ve iş yerlerini su basanlara nakit para yardımı verileceğini açıkladı.

Ev ve İş Yerlerini Su Bastı

İstanbul’da gece saatlerinde başlayan sağanak yağış kentin birçok bölgesinde aralıklarla sabah saatlerine kadar etkisini sürdürdü. Bugün yine aralıklarla devam eden yağış Esenyurt’u etkisi altına aldı. Gök gürültülü şiddetli yağış sonrasında Esenyurt Pınar Mahallesi’ndeki Haramidere taştı. Taşmanın ardından dere kenarında yer alan çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Ekipler, bölgede mahsur kalan vatandaşları kurtarmak ve suyun tahliye edilmesi için çalışma başlattı. Sel sebebiyle kaldırım taşlarının söküldüğü, yollarda çökmeler meydana geldiği görüldü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise sabahın ilk ışıklarıyla Esenyurt’a giderek yetkililerden bilgi aldı ve bölgede incelemelerde bulundu. Soylu, selden etkilenen vatandaşlarla da görüştü.

Selzedelere Nakit Para Yardımı

Ev ve iş yerlerini su basan vatandaşların yalnız bırakılmayacağını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, evlerini su basanlara ilk etapta 5’er bin liralık iş yerlerini su basanlara da 10’ar bin liralık nakit para yardımı yapılacağını açıkladı. Bugün itibariyle nakit para desteği için banka şubesi açtırdıklarını aktaran Bakan Soylu, ödemelerin selzedelere nakit olarak elden verileceğini bildirdi.