İstanbul'da simide zam geldi! Yeni zamlı simit fiyatları

TAKİP ET

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte zam haberleri de peş peşe gelmeye başladı. İstanbul'da tüm simitçilere yazı gittiği öğrenildi. 1 Temmuz tarihinden itibaren İstanbul'da simit fiyatları 5 liraya yükseldi.

Reklam
Reklam

Son dakika haberi… İstanbul UN-İŞ Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Tarafından simitçilere gönderilen yazı ile birlikte İstanbul'da simit fiyatlarına zam geldi. Alınan bilgiye göre 1 Temmuz tarihinden itibaren İstanbul'da simit fiyatları 5 lira oldu.
 

1 Temmuz’dan itibaren geçerli

Temmuz ayının ilk zam haberi simit fiyatlarından geldi.  İstanbul UN-İŞ Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Tarafından Simitçilere gönderilen yazı ile birlikte İstanbul'da simit fiyatları 4 liradan 5 liraya yükseldi. Simit fiyatlarına yapılan zammın Bugünden itibaren geçerli olduğu öğrenildi.
 

İsteyen simitçiler uygulayacak

Son dönemlerde İstanbul'da 4 liradan satılması gereken simit fiyatlarının rekabetten dolayı bazı simitçiler tarafından 3,5 liradan satıldığı konuşuluyordu. 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak olan simit fiyatları zammı ile birlikte simit artık 5 liradan satılacak. Ancak simit fiyatlarına yapılan zammı isteyen simitçiler uygulayacak. Yeni tarifelerin kendilerine ulaştığını söyleyen simitçiler şu an fiyatları güncellemediklerini ve hala 4 liradan satış yaptıklarını söyledi. Ancak simitçiler en kısa sürede simit fiyatlarını 5 liraya yükselteceklerini eklemeyi de unutmadı.
 

Maliyetler artmaya devam ediyor

Simit fiyatlarına zam yapılmasının en önemli sebebi ise artan maliyetler oldu. Özellikle Fırıncılar un ve Susam fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle isyan ediyor. Bazı fırıncıların artan maliyetlere sebep göstererek simit üretimi yapmadığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.