İstanbul'da sular çekiliyor İstanbul'da barajlar yerini hayvanlara bıraktı

TAKİP ET

Türkiye geneli kuraklığın başlamasıyla İstanbul'da bulunan Alibeyköy Barajında gözle görülür su çekilmesi yaşandı. Yağmurların azalmasıyla barajlarda ve göller de doluluk oranları yüde 40 oranında gerileme görüldü. Alibeyköy Barajının son durumu ise merakları arttırdı. Konu hakkında detaylar..

Reklam
Reklam

İstanbul'da bulunan Alibeyköy Barajının doluluk oranı azalması ve suların çekilmesiyle artık hayvanların otladğı görülmektedir. İstanbul geneli yapılan araştırma üzerine doluluk oranlardan %41.4 oranında azalma görüldü. Verilerin düzenlenmesiyle son 1 hafta içerisinde barajlardan 5 milyon 82 bin metre küp suyun azaldığı hesaplara geçti. 

2020 yılının Nisan ayında İstanbul da yapılan araştırmalar üzerine barajların doluluk ornı %80.82 olmasının ardından bu oranın bu sene azaldığı görülmektedir. İstanbul kapsamın da son 10 yıl içinde doluluk oranı 2015 yılında %64.1 olarak belirlenmiştir. 


Baraj yerinde hayvanlar otluyor

İstanbul da meydana gelen kuraklık herkesi etkilemesinin ardından en çok çekilmeye maruz kalan baraj ise Alıbeyköy oldu. Alibeyköy Barajının doluluk oranı bugün itibariyle 17.3 olduğu hesaplandı. Baraj üzerinde ki suların çekilmesiyle medyan hayvanlara kaldı. Baraj alanı otlanmak için kullanılmaktadır. 

Alibeyköy Barajının eskiden su dolu olduğu ve balıkların yüzdüğü görülmüştür. son 10 yılın en düşük ikinci seviyesi olarak Alibeyköy Barajı kayıtlara geçti.

istanbul kuraklık istanbul baraj