İstanbul'da trafik sıkıntısını bitirecek 3 yeni metro hattı için geri sayım başladı

TAKİP ET

İstanbul'da trafik yoğunluğu her geçen gün artmaya devam ederken toplu taşıma ve raylı sistemlerde Hayat kurtarıcı oluyor. İstanbullular için heyecanla beklenen 3 yeni metro hattı için ise geri sayımın başladığı haberi geldi. Yeni metro hatlarında duraklarda belli oldu.

Reklam
Reklam

Metropol Kent İstanbul'da en büyük sorunlardan biri trafik yoğunluğu. Özellikle toplu taşıma ve raylı sistemler trafik yoğunluğu için hayat kurtarıcı olmaya devam ediyor. İstanbullular için müjdeli haber geçtiğimiz yıllarda verilmiş ve 3 yeni metro hattı açılacağı duyurulmuştu. Açılacak olan yeni metro hatları arasında Cumhurbaşkanı kararı ile yapımı Ulaştırma ve altyapı Bakanlığı’na devredilen Sabiha Gökçen Havalimanı, Gayrettepe Kağıthane yeni havalimanı, İstanbul Büyükşehir Kayaşehir metro hatları da yer alıyor.

Bu yılın sonuna yetişecek

İstanbul'da, Ulaştırma ve altyapı Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen toplamda 103 kilometre uzunluğunda 7 metro hattı bulunuyor. Metro hatlarından üçünün bu yılsonuna kadar yetişmesi beklenirken geri kalanların ise 2023 yılı içinde hizmete başlayacağı öğrenildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı hattı açılacak

Anadolu yakasında İstanbul'un uluslararası ve şehirlerarası ulaşım tahmini hallerinden olan Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kadıköy, Kartal ve Kaynarca Metro hattını bağlayan hat Bu yıl açılacak. Metro hattının hizmete girmesi ile birlikte günlük 1 milyon 200 yolcuya kadar taşıma yapması bekleniyor.

Açılacak olan yeni hatla birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı, Ankara İstanbul YHT istasyonu, Üsküdar Ümraniye Çekmeköy Sultanbeyli metro hatları, Marmaray, Kadıköy Kartal Kaynarca Metro hattı ile bağlanacak. Böylece yolcular için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşmak hem ekonomik hem de dakik olacak.

Yeni havalimanına da metro yapılıyor

Metro istasyonu çalışmaları yeni havalimanı içinde devam ediyor. Gayrettepe ile yeni İstanbul Havalimanı'na birbirine bağlayacak olan 37,5 kilometre ve 9.30 istasyondan oluşan metro hattı Yıl sonuna yetişecek. Bu sayede yolcular için yeni havalimanına ulaşım da çok daha ekonomik hale gelecek. Yeni havalimanına bağlanacak olan metro hattının günlük yolcu taşıma kapasitesi ise 600 bin kişi olacak.