İstanbul'da vahşet! Husumetli olduğu arkadaşının yüzüne kezzap attı..

TAKİP ET

Ordu'dan İstanbul'a gelen ve burada çalışmaya başlayan 22 yaşındaki Murat A., isimli bir kişi 2 yıldır aralarında husumet olan bir arkadaşının gazabına uğradı. Mahmut Ç. isimli saldırgan, alışveriş için markete giden Murat A.'nın yüzüne asit attı. Genç adamın bir gözü asitten kör oldu.

Reklam
Reklam

Korkunç olay geçtiğimiz hafta İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde meydana geldi. Yaklaşık 1 ay önce Ordu'dan İstanbul'a çalışmak için gelen Murat A. (22) burada bir inşaatta işe başladı. Birgün işten çıktıktan sonra alışveriş yapmak için markete giden Murat A., arkasından gelen 2 yıllık husumetli arkadaşı Mahmut Ç.'yi fark etmedi.



Mahmut Ç. arkasından gizlice yaklaştığı Murat A.'nın yüzüne elindeki asiti dökerken genç adam acılar içinde bağırmaya başladı. Çevredekilerin yardımıyla durum 112 Acil Servis'e bildirilirken saldırgan Mahmut A., ise olayın hemen ardından bulunduğu yerden hızlıca kaçarak kayıplara karıştı. Geç adam ambulansla hastaneye kaldırılırken gözlerine sıçrayan asitin etkisiyle bir gözünün görme yetisinin tamamen kaybolduğu belirlendi.

EŞİYLE İLİŞKİSİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİ!

Murat A., polise verdiği ifadesinde Ordu'da yaşadığı dönemlerde Mahmut Ç.'nin eşi Hülya Ç., ile tanıştıklarını ve Hülya'nın kendisine Mahmut Ç.'nin şizofren olduğunu ve koruma kararıyla birlikte boşanma davası açtığını söylediğini anlattı. Boşanma sürecindeyken Hülya Ç., ile bir dönem gönül ilişkisi olduğunu belirten Murat A., Mahmut Ç.'nin bu yüzden kendisine karşı husumet beslediğini söyledi. 



Saldırının olduğu günden 10 gün önce Hülya Ç.'nin kendisini aradığını polise aktaran Murat A., Mahmut'un İstanbul'da ikametini bulduğunu ve yanına kezzap alarak saldırı düzenleyeceğini söylediğini ifade etti. Genç adam şüphelinin daha önceden de kendisini ve ailesini rahatsız ettiğini polise bildirerek Mahmut Ç.'den şikayetçi olduğunu aktardı.

SALDIRGAN TUTUKLANDI

Emniyet güçleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında belirlendiği adreste yakalanan saldırgan  Mahmut Ç., saldırıyı kendisinin düzenlemediğini söyleyerek suçu kabul etmedi. İfadesi sonrası savcılık talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen saldırgan tutuklanarak cezaevine gönderilirken olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

 

istanbul Eyüpsultan kezzaplı saldırı