İstanbul'da yağmur ne zaman duracak? İstanbul'da yağmurlu hava kaç gün sürecek? Bayramda hava durumu İstanbul

TAKİP ET

Meteoroloji ve AFAD'dan gelen peş peşe uyarıların ardından İstanbul başta olmak üzere yurdun pek çok bölgesinde kuvvetli yağış etkili olmaya başlarken Kurban Bayramı'nın birinci günü başlayan yağışların ne zamana kadar devam edeceği ve bayramın diğer günlerinde havanın yağışlı olup olmayacağı merak ediliyor. 

Reklam
Reklam

Meteoroloji ve AFAD’dan gelen peş peşe uyarıların ardından İstanbul başta olmak üzere yurdun pek çok bölgesinde kuvvetli yağış etkili olmaya başlarken Kurban Bayramı’nın birinci günü başlayan yağışların ne zamana kadar devam edeceği ve bayramın diğer günlerinde havanın yağışlı olup olmayacağı merak ediliyor.  Hemen hemen her yıl Kurban Bayramı’nın yağmurlu geçmesi halk arasında da sıkça konuşulan konulardan biri. Bu yıl yine mübarek Kurban Bayramı’nın birinci gününde yurdun pek çok bölgesinde sağanak yağış etkili olmaya başladı. İstanbul’da da gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış etkisini göstermeye başladı. Peki, İstanbul’da yağmur ne zaman duracak? Kurban Bayramı’nda yağış devam edecek mi? İstanbul’da yağmurlu hava kaç gün sürecek? İşte detaylar…

İstanbul’da Sağanak Yağış Etkili Oluyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD’dan gelen peş peşe uyarılarda İstanbul başta olmak üzere 21 il için kuvvetli yağış beklentisi aktarılmıştı. Sarı kodlu uyarı yapan Meteoroloji, vatandaşları yağışlı hava ile beraber yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Yine Afad, SMS ile yaptığı bilgilendirme ile vatandaşlara yağış uyarısında bulundu. İstanbul’da beklenen yağış gece saatleri itibariyle başladı. 9 Temmuz’u 10 Temmuz’a bağlayan gece başlayan gök gürültülü sağanak yağış etkisini sürdürüyor. 

Kurban Bayramı Hava Durumu İstanbul

Kurban Bayramı’nın birinci gününden itibaren İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nde yağış beklentisi oldukça fazla. Kurban Bayramı’nın birinci günü olan 9 Temmuz 2022 Cumartesi (dün) hava 28 derece olarak kaydedildi. Kurban Bayramı’nın ikinci günü olan 10 Temmuz 2022 Pazar (bugün) ise hava sıcaklığı düşerken hava 26 derece ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Kurban Bayramı’nın üçüncü günü olan 11 Temmuz 2022 Pazartesi günü yine sağanak yağışın devam etmesi bekleniyor. Bayramın son günü olan 12 Temmuz 2022 Salı günü ise yağmurlu havanın yerini güneşli havaya bırakması bekleniyor. 
a