İstanbul'da yargısal işlemlere 1 gün idari izin!

TAKİP ET

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle yargı çalışanların 1 gün idari izinli sayılmasına karar verildi. Yargısal 1 gün izin verilen yargıda işlemler nöbetçi hakim ve mahkemeler tarafından gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

İstanbul genelinde etkisini giderek artıran kar yağışları, kamuda 1 gün idari izin kararı verilmesine neden olurken aynı karar yargı çalışanları için de verildi. Vatandaşların ve çalışanların mağduriyet yaşamamaları adında alınan kararda yargıda çalışanların 1 gün idari izinli olacağı bildirildi.

Tarihinin en yoğun kar yağışlı günlerini yaşayan İstanbul'da yağışlar hayatı olumsuz yönde etkilerken yetkililerden gelen peş peşe açıklamalarda vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için çalışmaların devam ettiği bilgileri paylaşılıyor. Çalışanlar için verilen 1 günlük idari izin kararı sonrası Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından da bir açıklama yapıldı ve İstanbul'da yargı mensupları ile birlikte adliye çalışanlarının da bir gün süreli idari izinli sayılması yönüne karar verildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada bu süreç içerisinde tüm yargısal iş ve işlemler nöbetçi hakimler ve mahkemeler tarafından gerçekleştirilecek.

istanbul yargı çalılanlarına idari izin 1 gün idari izin kar yağışı