İstanbul'daki anlaşma sonrası buğday fiyatları geriledi

TAKİP ET

Tüm dünyanın konuştuğu tahıl krizinin çözümüne öncü olan anlaşma meyvelerini vermeye başladı. Dolmabahçe'de imzalanan anlaşmanın ardından buğday fiyatlarının gerilediği görüldü. Buğday fiyatlarının Rusya ve Ukrayna arasında Şubat ayında başlayan fiyatının altına düştüğü öğrenildi.

Reklam
Reklam

Tüm dünyanın konuştuğu tahıl krizinin çözümüne öncü olan anlaşma meyvelerini vermeye başladı. Dolmabahçe’de imzalanan anlaşmanın ardından buğday fiyatlarının gerilediği görüldü. Buğday fiyatlarının Rusya ve Ukrayna arasında Şubat ayında başlayan fiyatının altına düştüğü öğrenildi. Tüm dünyayı etkileyen tahıl krizini çözecek olan kritik anlaşma Türkiye ve BM’nin öncülüğünde bugün İstanbul’da imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ısrarı ve çabasıyla çözülen tahıl krizi ile ilgili batılı ülkelerden Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgü dolu sözler gelmişti. Tahıl krizinin çözülmesiyle birlikte buğday fiyatlarında da gerileme başladı.

Tahıl Krizi İstanbul'da Çözüldü

Rusya ve Ukrayna arasında Şubat ayında başlayan savaş ile birlikte küresel bir gıda krizi başlamış ve tüm dünya bu krizden etkilenmişti. Tüm dünyayı etkileyen tahıl krizi bugün Türkiye ve BM öncülüğünde İstanbul'da çözüldü. Tarafların imzaları atmasıyla çözülen krizin ardından buğday fiyatları da gerilemeye başladı. 

Buğday Fiyatları Geriledi

Bugün İstanbul'da çözülen tahıl krizinin ardından buğday fiyatlarında gerileme başladı. Buğday'ın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları son 5 ayın en düşük seviyesine geriledi. Tahıl krizinin çözüme kavuşmasının ardından arzın yükseleceği beklentileri buğdaya yaklaşık yüzde 6 değer kaybettirdi ve 7,7 dolara kadar düşürdü. Görülen bu seviyeler en son Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş başlamadan önce kaydedilmişti.