İstanbul'daki sel sonrasında Ekrem İmamoğlu nerede etiketi gündem oldu!

TAKİP ET

Dün gece saatlerinden itibaren İstanbul'u etkisi altına alan kuvvetli yağış beraberinde sel getirdi. Gece saatlerinden itibaren başlayan gök gürültülü sağanak yağışla birlikte gelen sel sonrasında gözler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çevrildi. Özellikle Esenyurt ilçesinde yoğun bir şekilde etkili olan yağmur sonrasında ev ve iş yerlerini su basmıştı. Yaşanan sel felaketinin ardından sosyal medyada 'Ekrem İmamoğlu nerede*' etiketi gündem oldu.

Reklam
Reklam

Dün gece saatlerinden itibaren İstanbul’u etkisi altına alan kuvvetli yağış beraberinde sel getirdi. Gece saatlerinden itibaren başlayan gök gürültülü sağanak yağışla birlikte gelen sel sonrasında gözler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çevrildi. Özellikle Esenyurt ilçesinde yoğun bir şekilde etkili olan yağmur sonrasında ev ve iş yerlerini su basmıştı. Yaşanan sel felaketinin ardından sosyal medyada ‘Ekrem İmamoğlu nerede*’ etiketi gündem oldu. İstanbul'daki sel sonrasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medyanın gündemine yerleşti. Esenyurt, Beykoz ve Silivri başta olmak üzere kentin bazı ilçelerinde çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kalmıştı. Gözler İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çevrilirken sosyal medyada ‘Ekrem İmamoğlu nerede?’ etiketi en üst sıraya yerleşti. İmamoğlu’ndan yanıt gecikmedi. İşte detaylar…

‘Ekrem İmamoğlu Nerede?’

İstanbul'da dün gece saatlerinde başlayan ve bugün de aralıklarla devam eden kuvvetli yağış sel getirdi. Esenyurt, Silivri ve Beykoz ilçeleri başta olmak üzere kentin bazı ilçelerinde çok sayıda ev ve iş yerlerini su bastı. Yağışın ardından gelen selde en çok hasarı gören Esenyurt ilçesine giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi incelemelerde bulundu. Yaşanan sel felaketinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sahada gözükmemesi ise merak konusu oldu. Gözlerin çevrildiği İBB Başkanı sosyal medyanın da gündemine yerleşti. Sosyal medyada açılan ‘Ekrem İmamoğlu Nerede?’ etiketi en üst sıralara çıktı.

Muğla’da Olduğu İddiası

İstanbul'da yaşanan sel felaketinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sahada gözükmemesi ve yaşanan selle ilgili herhangi bir açıklama yapmaması tepki çekti. Bazı sosyal medya kullanıcıları İmamoğlu’nun Muğla2da tatil yaptığını iddia etti.

İmamoğlu’ndan Cevap Geldi

Ekrem İmamoğlu nerede etiketi sosyal medyanın gündeminde yer almaya devam ederken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan yanıt geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan İmamoğlu, ‘İstanbul2a bir gecede ortalama Temmuz yağışının 5 katı yağış düştü. 3.179 personelimiz olağanüstü yağışın yarattığı sorunlara müdahale etti. Şu an 360 personelimiz sadece Haramidere’de çalışmaya devam ediyor. 3 yıldır altyapı çalışması yaptığımız hiçbir yerde sorun yaşanmadı. Bayram günü ikindi saatlerinde ailemle il dışındaydım. Sabaha karşı 03.30’dan itibaren yağışı takip ettim, ekipleri yönettim. 3 binden fazla emekçi ve yöneticilerimle koordine olduk. İstanbul sıra dışı bir yağışı az sorunla atlatmıştır. Tüm hemşehrilerime huzurlu bayramlar dilerim.’ İfadelerine yer veridi.