İstanbul Esenyurt'ta 4 İranlı casusluk suçlaması ile tutuklandı

TAKİP ET

İstanbul Esenyurt'ta polis ekipleri göçmen kaçakçılığı yapıldığı ihbarı üzerine belirlenen şüphelilerin adreslerine operasyon düzenledi. Adreste yapılan aramalarda çok sayıda casusluk cihazının ele geçirildiği öğrenildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan İran uyruklu 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Reklam
Reklam

İstanbul Esenyurt'ta meydana gelen olayda göçmen Kaçakçılığı İle Mücadele Ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından göçmen kaçakçılığı yapıldığına ilişkin bir adrese baskın düzenlendi. Evde arama yapan polis ekipleri çok sayıda casusluk cihazı ele geçirdi. Bunun üzerine evde bulunan İran uyruklu J.B., P.A., Masoumeh M., ve Ferman S. gözaltına alındı.

4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen göçmen kaçakçılığı ve belgede sahtecilik soruşturması kapsamında tespit edilen şüphelilere polis ekipleri tarafından operasyon düzenlendi nokta adreslerde yapılan aramalarda farklı ülkelere ait çok sayıda pasaport, ikamet izni, ehliyet, kimlik, Schengen vizesi, sağlık kartı, giriş çıkış mührü, 1 adet büyüteç, 10 adet kaşe, 8 cep telefonu, 5 bellek kartı ve 20 bin 200 lira para ele geçirildi. Yine yapılan aramalar sırasında casusu faaliyetlerinde kullanılan cihazların da ele geçirilmesi ile birlikte 4 şüpheli casusluk suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.