İstanbul için tehlike geçmedi! Vali saat verip uyardı

TAKİP ET

İstanbul dün gece sağanak yağış ve sele teslim oldu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bugün selden etkilenen Esenyurt'ta vatandaşları ziyaret etti. Esenyurt'daki son durumunu açıklayan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya hala tehlikenin geçmediğini belirterek vatandaşların dikkatli olması gereken saati duyurdu.

Reklam
Reklam

İstanbul’da dün gece saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak yağış nedeniyle Esenyurt ilçesinde birçok evi su bastı. Bugün içişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte bölgeye giden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya hala tehlikenin geçmediğini söyledi. İşte İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın açıklamaları…

Esenyurt’ta 266 ihbar yapıldı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya dün gece boyunca etkili olan sağanak yağışdan en çok etkilenen ilçe olan Esenyurt da incelemelerde bulundu. Vali Ali Yerlikaya bugün öğle saatlerine kadar toplamda 797 su baskını ihbarı yapıldığını belirtirken bunların 266’sının Esenyurt ilçesinde olduğunu söyledi. Esenyurt’ta 128 daire, 12 iş yeri ve üç fabrikanın su baskınlarından etkilendiğini belirten Ali Yerlikaya, 70 daire de tahliye yapıldığını söyledi. Su basan ev ve iş yerlerinde temizlik çalışmalarının başladığını da belirten Ali Yerlikaya, temizlik çalışmalarının birkaç gün boyunca süreceğini dile getirdi.

Saat 22:00’ye kadar şiddetli yağış uyarısı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya saat 22:00’ye kadar İstanbul’da şiddetli yağış beklendiğini belirterek su baskınından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Ali Yerlikaya, evlerini su basanlara 5 biner lira işyerlerini su basanlara ise 10 biner lira yardım yapılacağını da sözlerine ekledi.