İstanbul için yeni gelişme! UKOME'den karar çıktı, yeni otobüs hattı geliyor

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından yapılan toplantıda İstanbul için yeni otobüs hattına ilişkin karar onaylandı.

Reklam
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından yapılan toplantıda; İETT Genel Müdürlüğünün sunduğu teklif doğrultusunda; Bostancı-Dudullu metro hattının 1 Ocak'ta açılması planlanan metro hattını desteklemek amacıyla 13FY Batı Ataşehir/Finans Merkezi-Yedpa ile 10EK Esatpaşa-Kozyatağı Metro hattının kurulmasına ilişkin sunulan teklif masaya yatırılarak değerlendirildi. Değerlendirmenin ardından yapılan oylama sonucunda oy çokluğu ile yeni otobüs hattının kuruması teklifi kabul edildi.

Adalar’da bulunan elektrikli araçlar için yeni karar

yapılan toplantıda alınan bir diğer karar da Adalar'da kullanılan elektrikli araçlar ile ilgili. Adalar’da İBB tarafından kullanılan 12 kişilik elektrikli araçların kullanım süresi yeni tasarlanan yerli araçlar gelene kadar bir süre daha uzatıldı.

Toplu taşıma ücretleri henüz belirlenmedi

Toplu taşıma araçlarının kullanımında kullanılan ücretler ise asgari ücretin açıklanmasının ardından UKOME’nin olağanüstü toplantıya çağrılma kararı ile ertelendi.