İstanbul merkezli 10 ilde hastanelerdeki ilaç ve sağlık malzemelerini satanlara yönelik operasyon

TAKİP ET

Hastanelerdeki ilaç ve sağlık malzemelerini satarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen şüphelilere yönelik İstanbul merkezli 10 ilde operasyon düzenlendi. 50 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda gözaltına alınanlar arasında sağlık çalışanlarının da olduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

İstanbul Emniyet Müdürlüğü mali suçlarla mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul merkezli 10 ilde hastanelerdeki ilaç ve sağlık malzemelerini satarak dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen şüphelilere yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonun, Devlet hastanelerinde çalışan şüphelilerin SGK başkanlığına fatura edilen ilaçları ve sağlık alanında kullanılan çeşitli malzemeleri kendi üzerine geçirilen ve yabancı uyruklu kişilere satan şahıslara yönelik gerçekleştirildiği öğrenildi. Söz konusu dolandırıcılık yöntemi ile devlet hastanelerinden kaçırılan çok sayıda malzemenin satıldığı ve yüksek miktarda kamu zararı oluşturulduğu öğrenildi.

50 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Savcılık talimatı ile başlatılan soruşturma kapsamında aralarında 13 sağlık çalışanının da bulunduğu 56 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul merkezli 10 ilde şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan 6 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.