İstanbul semalarında gece saatlerinde görülen yeşil ışık neydi, göktaşı mı düştü?

TAKİP ET

İstanbul semalarında gece saatlerinde görülen yeşil ışık vatandaşlar tarafından devam edildi. İstanbul başta olmak üzere birçok ilde görülen yeşil ışığın göktaşı olduğu düşünüldü. Peki İstanbul semalarında gece saatlerinde görülen yeşil ışık neydi, göktaşı mı düştü? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

İstanbul semalarında gece saatlerinde görülen yeşil ışık vatandaşlar tarafından devam edildi. İstanbul başta olmak üzere birçok ilde görülen yeşil ışığın göktaşı olduğu anlaşıldı. Türkiye Uzay Ajansı, yeşil ışık şeklinde görülen gök cisimlerinin kimyasal yapılarından dolayı atmosferde pek çok farklı renkte görülebileceğini söyledi. Meteorların Dünya atmosferine girdikleri zaman çok sayıda hava molekülüyle çarpıştıklarını ve bu çarpışma sonucu parçacığın dış katmanlarını püskürterek sodyum demir ve magnezyum atomlarından oluşan bir buhar oluşturduğunu açıklayan Türkiye Uzay Ajansı, birçok meteorun rengine, onlarca metal atomlarından yayılan ışık (mavi, yeşil, sarı) ile havadaki atoklar ve moleküller tarafından yayılan ışığın (kırmızı) neden olduğunu açıkladı. 
İstanbul ve birçok farklı şehirde görülen yeşil ışığın göktaşı olduğu anlaşılırken bunu gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. 

meteor Göktaşı Türkiyeye göktaşı düştü Yeşil ışık Türkiye Uzay Ajansı