İstanbul Teknik Üniversitesi'nden yabancı uyruklu misafir öğretim görevlileri ile ilgili açıklama

TAKİP ET

İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki yabancı uyruklu misafir öğretim görevlileri sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Misafir öğretim görevlilerinin görünüşleriyle ilgili çok sayıda paylaşım yapılmış ve sosyal medya ikiye bölünmüştü. Çok konuşulan konuyla ilgili İstanbul Teknik Üniversitesi'nden açıklama geldi. İTÜ, 'Tek kriter bilimsel başarıdır' dedi.

Reklam
Reklam

İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki yabancı uyruklu misafir öğretim görevlileri sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Misafir öğretim görevlilerinin görünüşleriyle ilgili çok sayıda paylaşım yapılmış ve sosyal medya ikiye bölünmüştü. Çok konuşulan konuyla ilgili İstanbul Teknik Üniversitesi’nden açıklama geldi. İTÜ, ‘Tek kriter bilimsel başarıdır’ dedi. İTÜ’deki yabancı uyruklu misafir öğretim görevlileri sosyal medyaya damgasını vurdu. Misafir öğretim görevlilerinin görünüşleriyle ilgili çok sayıda paylaşım yapılırken bu konu sosyal medyayı ikiye böldü. Bazı sosyal medya kullanıcıları bu durumu eleştirirken bazıları ise eleştirenleri ırkçılıkla suçladı. İTÜ’den yapılan paylaşımlara yanıt geldi.

Profil Fotoğrafları Gündem Olmuştu

İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki yabancı uyruklu misafir öğretim görevlileri sosyal medyanın gündemine oturmuştu. İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nün misafir öğretim görevlilerine ait internet sayfasında yer verilen Dr. Aamır Hamıd ve Öğretim Görevlisi Farrukh Mazhar’a ait profil fotoğrafları sosyal medyada gündem olmuş ve çok konuşulmuştu.

Sosyal Medya İkiye Bölündü

Dr. Aamır Hamıd, Öğretim Görevlisi Farrukh Mazhar ve Dr. Peyman Roodgarsaffari hakkında binlerce yorum geldi. Bazı sosyal medya kullanıcıları misafir akademisyenlerin görünüşleriyle ilgili eleştirilerde bulundu. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise eleştiri yapanları ırkçılıkla suçladı.

İTÜ’den Açıklama 

Sosyal medyayı ikiye bölen konuyla ilgili İstanbul Teknik Üniversitesi’nden açıklama geldi. Misafir araştırmacılarla ilgili sosyal medyada kasıtlı olarak yayılan ırkçı söylemleri üzülerek takip ettikleri aktarılan açıklamada, ‘Evrensel düzeyde bilim üreten köklü bir eğitim kurumu olan İTÜ için tek kriter bilimsel başarıdır.’ ifadelerine yer verildi.