İstanbul uçuşları İzmir ve Ankara'ya yönlendirildi

TAKİP ET

İstanbul'da etkili olan kar yağışı sebebiyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na inemeyen 10 uçak, İzmir ve Ankara'ya yönlendirildi.

Reklam
Reklam

İstanbul'u 2 gündür etkisi altına alan kuvvetli kar yağışı kentteki hava ulaşımını da olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Akşam saatlerinde özellikle Anadolu Yakası'nda şiddetini arttıran yağış sebebiyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki seferlerde de gecikmeler yaşanmaya devam ediyor. Etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle düşük görüş mesafesi ve pist temizleme çalışmalarına bağlı olarak iniş için alçalan uçaklar havada bir süre tur attı. Piste inmeyi başaramayan ve yakıt kritiğine giren 10 uçak ise İzmir ve Ankara'ya divert (yönlendirme) etti.
,
Sabiha Gökçen Havalimanına inemeyen Pegasus Havayollarına ait olan Hannover ve Viyana uçakları Ankara Esenboğa Havalimanı'na, Buta Airlines Bakü, Anadolujet'e ait olan Zürih ve Pegasus Havayolları'na ait olan Köln ve Cenevre seferlerinin ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na yönlendirildiği öğrenildi. Öte yandan kapanmayan ve seferlerin bazılarını yapmaya devam eden havalimanında karın şiddetine bağlı olarak seferler, gecikmeli olarak devam ediyor.
 

Uçak kar yağışı