İstanbul ve çevresi için uyarı! Şu saat aralıklarına dikkat edin…

TAKİP ET

İstanbul ve Tekirdağ’ın doğu kesiminde yer alan ilçelerinde bu akşam saatlerinden itibaren başlayacak ve yarın sabah saatlerine kadar devam edecek sağanak yağış için uyarı geldi.

Belirtilen bölgelerde bulunan vatandaşlar yaşanan olumsuzluklara karışı gereken tedbirlerin alınması ve dikkatli olunması konusunda uyarıldı.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi yaptığı açıklamada, bu akşam saatlerinde başlayıp yarın sabah saatlerine kadar sürecek olan sağanak yağış için uyarı yapıldı. İstanbul’un geneli için geçerli olacak sağanak yağış; Tekirdağ'ın Çerkezköy, Saray, Marmara Ereğlisi, Çorlu, Ergene, Kapaklı ilçelerinde de meydana gelecek. Gök gürültülü sağanak yağışın yerel kuvveti “15-35 kg/m2” olması bekleniyor.

Sağanak yağış için gereken tedbirleri sağlayın

Belirtilen bölgelerde meydana gelece sağanak yağış sonucunda meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklar konusunda vatandaşlar uyarıldı.

AFAD’tan uyarı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), resmi Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda akşam saatlerinde meydana gelecek olan ve Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç) ile İzmir'in kuzeyinde (Dikili, Bergama) gibi bölgelerinde çok kuvvetli, yer yer sağanak ve gök gürültülü bir yağış bekleniyor.