İstanbulkart'a yüzde 100 zam geldi! İstanbulkart, anonim kart fiyatları

TAKİP ET

İstanbulkart'a zam haberi gündeme bomba gibi düştü. Bugün sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri de İstanbulkart ve anonim karta gelen zam oldu. İstanbulkart'ın satış ücretlerine zam geldiği haberi kısa sürede gündem olurken İstanbulkart ve anonim kart fiyatları güncellendi.

Reklam
Reklam

İstanbulkart’a zam haberi gündeme bomba gibi düştü. Bugün sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri de İstanbulkart ve anonim karta gelen zam oldu. İstanbulkart’ın satış ücretlerine zam geldiği haberi kısa sürede gündem olurken İstanbulkart ve anonim kart fiyatları güncellendi. İstanbulkart’ın satış bedeline küresel çip krizi ve döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar sebebiyle son olarak 3 Şubat 2022 tarihinde zam gelmişti. Bugün zam haberiyle gündem olan İstanbulkart satış bedeli, sosyal medyanın gündemine oturdu. Peki, İstanbulkart’a ne kadar zam geldi. İstanbulkart satış ücreti ne kadar oldu? Anonim kart ne kadar? İşte tüm detaylar…

İstanbulkart’a Zam

İstanbulkart’ın satış ücretlerine zam geldiği açıklandı.  Bu kapsamda İstanbulkart’a yüzde 71, turistler tarafından kullanılan anonim karta ise yüzde 100 zam yapıldı. Gelen zamlarla birlikte kişisel kart 35 TL’den 60 TL’ye, anonim kart ise 25 TL’den 50 TL’ye yükseldi.

İmamoğlu Ulaşım Ucuzlayacak Demişti

İstanbulkart ve anonim karta gelen zamların ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçimden önce verdiği vaatler bir kez daha gündem oldu. İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul’da hane halkı giderlerinin en büyük paylardan birini ulaşım masraflarının oluşturduğunu söylemiş ve İstanbul’da ulaşım ücretlerini sembolik değerlere düşüreceğiz, ulaşım kesinlikle ucuzlayacak demişti.

Şubat Ayında Da Zam Gelmişti

Öte yandan İBB BELBİM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ, geçtiğimiz Şubat ayında da İstanbulkart bedellerine yüzde 92’ye varan oranlarda zam yapıldığını duyurmuştu.